Μητσοτάκης: Να πει ο Τσίπρας αν θα γκρεμίσει το φράχτη

Εθνική εξαίρεση χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της κατασκευής του φράχτη στον Έβρο. Κάλεσε μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει ευθέως αν θέλει να συνεχιστεί η κατασκευή του φράχτη ή αν θα τον κατεδαφίσει.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στην τελετή υπογραφής της σχετικής σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία, για την

κατασκευή ενός ακόμη τμήματος του φράχτη μήκους 35 χιλιομέτρων στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι με την πολιτική που ακολούθησε η ΝΔ για την προστασία των συνόρων έχει αποτραπεί η είσοδος 240.000 παράτυπων μεταναστών στον Έβρο ενώ σημείωσε ότι οι μεταναστευτικές ροές έχουν μειωθεί και στο Αιγαίο λόγω των προσπάθειών που καταβάλλει το Λιμενικό Σώμα για την προστασία των θλάσσιων συνόρων. Μιλάμε για τα σύνορα τα οποία κάποιοι δεν γνώριζαν ότι υπήρχαν σημείωσε με νόημα.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε ότι η σημερινή ημέρα είναι μια μεγάλη ημέρα για την ελλάδα και τον Έβρο. Κάνουμε πράξη αυτό που απαιτεί η πλειοψηφία του ελληνικού λαού να καταστούν απροσπέλαστα τα σύνορα της Ελλάδας.

O Nότης Μηταράκης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έκανε η κυβέρνηση και τους στόχους που έθεσε για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων και την διεθνόποιηση της πρόκλησης που αντιμετωπίζεις η Ελλάδα για την προστασία των ελληνικών συνόρων. Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε μεσα από τα ευρωπαικά ταμεία να χρηματοδοτήσουμε τον εξοπλισμό και την πρόσληψη συνοριοφυλάκων ανέφερε.

Τι περιλαμβάνει η επέκταση του φράχτη στον Έβρο

Το έργο της επέκτασης του φράχτη σε όλο το μήκος των χερσαίων συνόρων είχε αποφασιστεί τον περασμένο Αύγουστο σε συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που είχε εκδώσει τότε το πρωθυπουργικό γραφείο η επέκταση θα προχωρήσει «κατά προτεραιότητα σε επίμαχα σημεία όπως αυτά προσδιορίζονται από τα συναρμόδια Υπουργεία και το ΓΕΕΘΑ. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι ο διαγωνισμός για συμφωνία- πλαίσιο. Αποφασίστηκε επίσης η αναβάθμιση και η ενίσχυση των μέσων επιτήρησης».

Τον περασμένο Ιανουάριο, σε εφαρμογή της απόφασης του ΚΥΣΕΑ και του σχεδίου ΑΚΡΙΤΑΣ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, υπέγραψαν την διακήρυξη για το νέο φράχτη στον Έβρο. Η επέκταση του φράχτη θεωρείται αναγκαία και κατεπείγουσα, σε μήκος περίπου 35 χιλιομέτρων στην περιοχή μεταξύ του οικισμού «Ψαθάδες» Διδυμοτείχου έως την περιοχή Κορνοφωλιάς Σουφλίου και το οποίο αποτελεί το πρώτο κομμάτι από τα συνολικά 140 χιλιόμετρα.

πρωθυπουργόςΜητσοτακηςΤΟΥΡΚΙΑΈβροςΦράχτης
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα