Μητσοτάκης για ομόφυλα ζευγάρια: Προστατεύουμε αυτονόητα δικαιώματα

Την απόφαση της κυβέρνησης να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο υπερασπίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (15/2) στην Ολομέλεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σημείωσε ότι «προστατεύουμε αυτονόητα δικαιώματα παιδιών με την ασπίδα των γονιών τους». Έκανε επίσης μία τελευταία προσπάθεια να πείσει όσους διαφωνούν εντός ΝΔ, λέγοντας πως το νομοσχέδιο δεν προβλέπει υποβοηθούμενη αναπαραγωγή,

ούτε υπάρχει γονέας 1 και γονέας 2. Μήνυμα του Πρωθυπουργού και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως «είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί με ευθύνη μια υπαρκτή κοινωνική πραγματικότητα αίροντας με τόλμη μια σοβαρή για τη δημοκρατία μας ανισότητα. Για να προστατεύσουμε αυτονόητα δικαιώματα παιδιών με την ασπίδα των γονιών τους και να αποδώσουμε επιτέλους δικαιοσύνη και στην καθημερινότητα συμπολιτών μας του ιδίου φύλου».

Η κυβέρνηση κάνει τη ζωή ανθρώπων καλύτερη χωρίς να στερεί τίποτα από τους πολλούς πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός επισημαίνοντας πως πλέον «επιτρέπουμε σε όλους αν το επιθυμούν να σφραγίσουν θεσμικά τη σχέση τους με μία τελετή στο δημαρχείο όπως το κάνουν και τα ετερόφυλα ζευγάρια. Ζυγίζεται η δύναμη της δημοκρατίας μας να ενσωματώνει ισότιμα τον κάθε πολίτη», επισήμανε σημειώνοντας ότι αυτό ισχύει σε 36 χώρες της Ευρώπης και του κόσμου.

«Είναι κάτι που προβλέπει το σύνταγμα και απαιτεί το πολίτευμα ώστε να καταστούν ορατοί άνθρωποι ως τώρα είναι αόρατοι και μαζί τους παιδιά να βρουν τη θέση που τους ταιριάζει δίπλα σε όλα τα άλλα», υπογράμμισε.

Δίνουμε τη δυνατότητα και στους δύο γονείς των ομόφυλων ζευγαριών να έχουν ακόμα νομικά τις ίδιες δυνατότητες στα παιδιά τους. Να τα παίρνουν από το σχολείο, να συνταξιδεύουν, να τα συνοδεύουν στο νοσοκομείο».

Απευθυνόμενος στους διαφωνούντες είπε: «Πρώτον επεκτείνουμε τα δικαιώματα των παιδιών και σε εκείνα που ζουν ήδη με ομόφυλα ζευγάρια», σημειώνοντας πως δεν αλλάζει το πλαίσιο για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, ούτε υπάρχει γονέας 1 και γονέας 2».

Σε αναφορές του προς την Εκκλησία είπε ότι ο θρησκευτικός γάμος αποτελεί αποκλειστική υπόθεση της Εκκλησίας της θέσεις της οποίας η κυβέρνηση σέβεται. «Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς. Και σε άλλες υποθέσεις είχαμε διαφορετικές επιλογές. Αποδείχθηκε ότι δεν διατάραξαν την κοινωνική συνοχή, ούτε τις σχέσεις μας με την Εκκλησία», συμπλήρωσε με νόημα, μετά και την πρόσφατη παρέμβαση Ιερώνυμου.

«Ευτυχισμένα παιδιά μπορούν να μεγαλώνουν και με γονείς του ιδιου φύλου καθώς η φύση όρισε τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό», σημείωσε.

Να σημειωθεί τέλος πως ο πρωθυπουργός δέχθηκε πολλά χειροκροτήματα, όταν αναφέρθηκε στην κατάταξη της Ελλάδας από τον Economist στην 20ή θέση των καλύτερων Δημοκρατιών του κόσμου

#Μητσοτακης #Βουλή #ΕΛΛΑΔΑ #ομόφυλα_ζευγάρια #νομοσχέδιο #Ολομέλεια
Keywords
Αναζητήσεις
mitsotakis-gia-omofyla-zevgaria-prostatevoume-aftonoita-dikaiomata.htm
Τυχαία Θέματα