Μητσοτάκης: Επίδομα προσωπικής διαφοράς 200-300 ευρώ στους συνταξιούχους

Έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση στους συνταξιούχους, οι οποίοι δεν είδαν αύξηση στις συντάξεις τους λόγω της προσωπικής διαφοράς, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης (14/2) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Κοζάνη όπου βρίσκεται.

Όπως αναμενόταν, ο Πρωθυπουργός δεσμεύθηκε πως όσοι συνταξιούχοι δεν είδαν καθόλου αύξηση θα λάβουν ως... αποζημίωση ένα έκτακτο επίδομα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεκριμένα

τόνισε: "Όταν υλοποιήσαμε τη δέσμευσή μας για αύξηση των συντάξεων γνωρίζαμε ότι πραγματική αύξηση θα έβλεπαν συνταξιούχοι που δεν είχαν προσωπική διαφορά. Υπάρχουν συνταξιούχοι με χαμηλές συντάξεις που πράγματι δεν είδαν αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς. Επειδή η οικονομία αναπτύσσεται καλύτερα αναγγέλλω ένα έκτακτο βοήθημα για τους συνταξιούχους αυτούς που θα είναι από 200 έως 300 ευρώ.

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές την Τετάρτη (15/2) από το οικονομικό επιτελείο.

Η παροχή πάντως θα δοθεί εφάπαξ και εκτιμάται ότι το δημοσιονομικό κόστος θα αγγίξει τα 300 εκατ. ευρώ στα πλαίσια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων.

"Δεν πρόκειται να ξεφύγουμε από τον χώρο της δημοσιονομικής σταθερότητας. Οσο δημιουργείται τέτοιος χώρες θα διορθώνουμε αυτές τις αδικίες", είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς πότε θα γίνουν οι εκλογές απάντησε την άνοιξη και δήλωσε πως η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή για εκλογές.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η εκλογική αναμέτρηση της άνοιξης θα δώσει και πάλι στη Νέα Δημοκρατία τη δυνατότητα να συνεχίσει το σημαντικό έργο το οποίο έχουμε επιτελέσει». «Είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες θα μας εμπιστευτούν και πάλι, διότι οι πολίτες βλέπουν, κρίνουν και συγκρίνουν», είπε και σημείωσε πως «η Ν.Δ. είναι η μεγάλη λαϊκή κοινωνική παράταξη της χώρας, είναι η παράταξη η οποία κάνει πράξη την κοινωνική δικαιοσύνη».

Μητσοτακης300 ευρώσυντάξειςσυνταξιούχοι
Keywords
Τυχαία Θέματα