Πέτσας: Κάθε ευρώ που περισσεύει απ'τον προϋπολογισμό επιστρέφει στην κοινωνία

Για την εκλογική αναμέτρηση, το επίδομα στους συνταξιούχους και αλλά ζητήματα που απασχολούν την κοινή γνώμη μίλησε σημερινή (14/2) συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Ειδικότερα, μιλώντας στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ και αναφορικά με τον χρόνο των εκλογών τόνισε:

«Δεν ξέρω αν θα πάμε στις 9 Απριλίου, αυτό το ξέρει ο Πρωθυπουργός. Δεν μπορούμε να είμαστε στο μυαλό του Πρωθυπουργού, έχει πολλά πράγματα να σταθμίσει ο ίδιος πάντως είναι συνεπής σε αυτό

που έχει πει. Απρίλιος και Μάιος είναι κοντά κάποια από τις Κυριακές αυτών των δύο μηνών θα είναι η εκλογική αναμέτρηση. Αυτό που βλέπω είναι ότι συνεχίζουμε ένα κυβερνητικό έργο πάρα πολύ σημαντικό χωρίς να σταματάμε».

Για το επίδομα στους συνταξιούχους

Παράλληλα, αναφορικά με το επίδομα στους συνταξιούχους, ο κ. Πέστας υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση για πρώτη φορά ξεμπλόκαρε αυξήσεις στους συνταξιούχους αυτής της κλίμακας, είναι μια σημαντική αύξηση μετά από αρκετά χρόνια καθήλωσης από τα μνημόνια».

«Όλο αυτό δεν είναι καθόλου προεκλογικό», συνέχισε ο ίδιος, σημειώνοντάς ότι «έχει να κάνει με τη συνέπεια σε όλα όσα έχουμε πει. Έχουμε πει ότι κάθε ευρώ που περισσεύει στον προϋπολογισμό θα γυρίζει στην κοινωνία».

Για τους καλλιτέχνες

Αναφορικά με το θέμα των καλλιτεχνών, ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι «εδώ υπάρχει ένα θέμα συνεννόησης με τον κόσμο αυτό».

«Δύο θέματα που πρέπει να ξέρουν όλοι, πρώτον ο χώρος των καλλιτεχνών είτε μιλάμε για ηθοποιούς, μουσικούς, τεχνικούς έχει γνωρίσει μια αύξηση του τζίρου του γενικά στα οπτικοακουστικά μέσα 45% από το 2018 και μετά γιατί αυτή η κυβέρνηση μέσω κυρίως του ΕΚΟΜΕ αλλά και άλλων εργαλείων έχει προχωρήσει πάρα πολύ τις οπτικοακουστικές παραγωγές».

«Δείτε τα σήριαλ στην τηλεόραση, βλέπετε όλα όσα γίνονται σε σχέση με τις πρωτοβουλίες που παίρνουμε για στούντιο στην Ελλάδα άρα πάρα πολύς κόσμος έχει βρει δουλειά, ο τζίρος έχει αυξηθεί 45% και θα περίμενε κανείς να υπάρχει μια αναγνώριση για αυτή την προσπάθεια», σημείωσε.

«Η παρεξήγηση ξεκινάει από ένα προεδρικό διάταγμα το οποίο δεν αλλάζει σε τίποτα τον τρόπο με τον οποίο προσλαμβάνονται οι καλλιτέχνες σε σχέση με αυτό που ίσχυε από το 2002. Δεν θέλω να πω ότι υπήρχαν κακές προθέσεις αλλά γενικά δεν υπήρξε μια σωστή επικοινωνία και συνεννόηση με αυτό το χώρο. Πιστεύω μετά από όλη στη συζήτηση που έχει γίνει τις τελευταίες μέρες με τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το υπουργείο Πολιτισμού αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός νομίζω θα φτάσουμε σε μια αποκλιμάκωση αυτού του θέματος. Επομένως πιστεύω ότι λεκτικές υπερβολές που μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν κάποια θα μείνουν στην άκρη».

Πέτσαςεκλογέςσυντάξεις
Keywords
Τυχαία Θέματα