Μια «ανάσα» πριν από τις δεσμευτικές προσφορές η Εθνική Ασφαλιστική

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν οι παρουσιάσεις των υποψηφίων επενδυτών για το πλάνο εξαγοράς του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Οι δύο υποψήφιοι που έχουν φτάσει ένα βήμα πριν από τις δεσμευτικές προσφορές είναι το επενδυτικό fund CVC Capital Partners και ο κινεζικός όμιλος Fosun.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το fund

CVC Capital Partners θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει πρώτο την πρόταση του για την ελληνική ασφαλιστική. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει ο όμιλος Fosun. Παράλληλα, δεν έχει γίνει γνωστό αν συνεχίζουν να υπάρχουν επαφές - σε αυτό το σημείο της διαδικασίας - με την εταιρεία I3CP και τα επενδυτικά fund Centerbridge και Lone Star, τα οποία συμμετείχαν στο πρώτο στάδιο του διαγωνισμού.

Οι δύο «κυρίαρχοι» ενδιαφερόμενοι καλούνται τώρα να εξετάσουν την καθαρή θέση της Εθνικής Ασφαλιστικής, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία του 2019, παρ’ όλο που οι μη δεσμευτικές προσφορές είχα υποβληθεί με βάση αυτά του 2018. Στόχος της Εθνικής Τράπεζας, πάντως ,είναι να πετύχει ένα υψηλό τίμημα, κάτι που αναμένεται να αυξήσει τον ανταγωνισμό ανάμεσα στους δύο διεκδικητές.

Το προφίλ των υποψηφίων

Το fund CVC Capital Partners είναι ένα από τα μεγαλύτερα private equity fund με συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια 82,5 δισ. δολάρια και σημαντική παρουσία σε 15 ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στις ΗΠΑ και την Ασία. Στην Ελλάδα έχει ισχυρά συμφέροντα μέσω της Hellenic Healthcare Group, που έχει αγοράσει τα νοσοκομεία Metropolitan, πρώην ΙΑΣΩ General και το νοσηλευτήριο Υγεία.

Όσον αφορά τον όμιλο Fosun, έχει ισχυρή παρουσία στον ασφαλιστικό κλάδο, αφού διαχειρίζεται κεφάλαια 87,5 δισ. ευρώ και ασφάλιστρα 2 δισ. ευρώ παγκοσμίως. Μάλιστα, η Fosun έχει πέντε συμμετοχές σε ασφαλιστικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων μερίδιο 85% στη Fosun Insurance Portugal στην Πορτογαλία.

Χαρά Κάνδηλα

ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα