ΣΥΡΙΖΑ με Παυλόπουλο και… βλέπουμε- Μουρμούρα για Μαδεμλή και Γεωργούλη

Την κυριαρχία του μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη Δευτέρα. Επιμένει σε Παυλόπουλο για την Προεδρία της Δημοκρατίας και δίνει… άρωμα ΠΑΣΟΚ στη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Εσωκομματική γκρίνια και για τον ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη.

Παυλόπουλο και… βλέπουμε

Για να ξεκινήσουμε από το ζήτημα της Προεδρίας της Δημοκρατίας ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε στο Πολιτικό του Συμβούλιο να μην αλλάξει γραμμή και να επιμείνει στην πρότασή του για τον Προκόπη Παυλόπουλο, παρότι πλέον θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να τον προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην περίπτωση αυτή, ασφαλώς, θεωρείται επίσης απίθανο να δεχθεί ο Προκόπης Παυλόπουλος να είναι προτεινόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ και μόνο για την επανεκλογή του. Συνεπώς, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να καταθέσει άλλη εναλλακτική πρόταση. Ωστόσο, το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος αποφάσισε πως δεν συντρέχει λόγος για… βιασύνες και πως προέχουν οι αποφάσεις του Πρωθυπουργού.

«Θα δούμε τι έχει να πει ο Μητσοτάκης και μετά βλέπουμε», φέρεται να είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ακούγοντας με προσοχή τα περισσότερα στελέχη του να επισημαίνουν πως θα πρέπει το κόμμα τους να κατεβάσει δική του ξεχωριστή πρόταση αν ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν είναι υποψήφιος.

Ως προς το νέο εκλογικό νόμο ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται την απλή αναλογική διαφωνώντας κάθετα με την κατάργηση της και ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να μπει σε καμία συζήτηση για την πρόταση της ΝΔ.

Μουρμούρες για Μαδεμλή και Γεωργούλη

Στο πιο… πικάντικα θέματα που προέκυψαν στο Πολιτικό Συμβούλιο ήταν η πρόταση Τσίπρα να αναλάβει τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μαζί με τον Νίκο Μαδεμλή, ο οποίος έχει διατελέσει επικεφαλής της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

Εντός του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν σοβαρές αντιδράσεις, ιδίως από την πλευρά των «53», ωστόσο, τελικά εγκρίθηκε η πρόταση Τσίπρα.

Παράλληλα, στο Συμβούλιο ακούστηκαν… μουρμούρες επειδή έγινε γνωστό πως ο ευρωβουλευτής, Αλέξης Γεωργούλης αποδέχθηκε πρόταση του ΑΝΤ1 για να είναι ξανά κριτής στο ψυχαγωγικό σόου «Your Face Sounds Familiar». Θεωρούν πως η συγκεκριμένη κίνηση δεν συνάδει με τη θέση που έχει αναλάβει ο ηθοποιός στο Ευρωκοινοβούλιο και ζητούν μεγαλύτερη σοβαρότητα.

Δεν είναι τυχαίο πως στο site της «Εφημερίδας των Συντάκτων» ανέβηκε άμεσα άρθρο γνώμης με τον τίτλο «Να χαίρεται ο ΣΥΡΙΖΑ τον Αλέξη Γεωργούλη», στο οποίο επισημαίνεται πως ο ηθοποιός προσβάλλει με τη στάση του το κόμμα, αλλά και συνολικά την Ευρωπαϊκή Αριστερά.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

ΜαδεμλήςΣΥΡΙΖΑΠασοκΓεωργούληςΤσίπρας
Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Παυλόπουλο … - Μουρμούρα, Μαδεμλή, Γεωργούλη,syriza, pavlopoulo … - mourmoura, mademli, georgouli