Μετάλλαξη Deltacron: Επιμένει ο Κύπριος επιστήμονας- Απάντηση στον Μαγιορκίνη

21:26 9/1/2022 - Πηγή: Reporter

Έντονη αντίδραση του Κύπριου καθηγητή, Λεόντιου Κωστρίκη στα όσα υποστήριξε ο Γκίκας Μαγιορκίνης το μεσημέρι της Κυριακής όπου με ανάρτησή του αμφισβήτησε τη θεωρία περί μετάλλαξης Deltacron.

Ο κ. Μαγιορκίνης έκανε λόγο για «τεχνικό λάθος του εργαστηρίου» από την Κύπρο και σημείωσε πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Μιλώντας στο SigmaLive, ο κ. Κωστρίκης στρέφεται εναντίον του κ. Μαγιορκίνη κατηγορώντας τον για «λανθασμένη, βεβιασμένη και επιστημονικά ανήθικη ανάρτηση».

Συγκεκριμένα εξήγησε, ότι «δε γνωρίζουν τα αποτελέσματα που κατέχουμε» ενώ δήλωσε ότι τα εν λόγω αποτελέσματα της έρευνας για την Deltacron θα αποσταλούν και στην Ελλάδα σε διακεκριμένο επιστήμονα, «για να διαπιστώσει του λόγου το αληθές».

Ακόμα, ο καθηγητής σημείωσε ότι «πέραν των 25 ατόμων που εντοπίστηκαν στην Κύπρο και έχουν όλες τις Όμικρον μεταλλάξεις στο αμινοτελικό άκρο της πρωτεΐνης S, έχουμε βρει και άλλους 52 που έχουν διαφορετικούς αριθμούς πολυμορφισμών στο σημείο».

Αυτοί οι 52, εξήγησε, είναι σε 12 διαφορετικές γενεαλογίες του Δέλτα, πώς είναι δυνατόν να είναι λάθος; διερωτήθηκε.

Tα αποτελέσματα δείχνουν ότι υπήρχε εξελικτική πίεση κάποιου αρχέγονου Δέλτα, να δημιουργήσει πολυμορφισμούς όπως το Όμικρον και εξελίχθηκαν οι γενεαλογίες Deltacron, κατέληξε.DELTACRONκορονοιόςΚΥΠΡΟΣΜαγιορκίνης
Keywords
Τυχαία Θέματα