Μεντβέντεφ: Νέα απειλή για χρήση πυρηνικών εναντίον χωρών του ΝΑΤΟ

19:55 5/1/2023 - Πηγή: Reporter

Νέες απειλές εξαπέλυσε την Πέμπτη (05/01) ο πρώην της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τονίζοντας ότι υπερηχητικοί πύραυλοι θα βρίσκονται σύντομα κοντά στις ακτές του ΝΑΤΟ.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από ένα βίντεο που κοινοποίησε η αμερικανική πρεσβεία εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στους Ρώσους που αντιτίθενται στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε:

«Το

δώρο για το νέο έτος, ένα πακέτο με πυραύλους Zircon, αναχώρησε χθες για τις ακτές των χωρών του ΝΑΤΟ».

Ο Μεντβέντεφ είπε ότι οι πύραυλοι θα μπορούσαν να τοποθετηθούν σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από τις ακτές των ΗΠΑ, προσθέτοντας: «Χαρείτε το, λοιπόν! Θα συνετίσουν οποιονδήποτε αποτελεί άμεση απειλή για τη Ρωσία και τους συμμάχους μας».

{https://twitter.com/Gerashchenko_en/status/1611002024644210689}

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μεντβέντεφ έκανε τα πιο πάνω σχόλια μετά τη δημοσιοποίηση από την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Ρωσία ενός βίντεο που χαρακτήρισε «έκκληση προς τον λαό της Ρωσίας».

Το βίντεο διάρκειας 50 δευτερολέπτων περιελάβανε εικόνες από τις επιπτώσεις των βομβαρδισμών στην Ουκρανία, λέγοντας ότι αυτό που συμβαίνει εκεί «δεν σας αξίζει».

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε έναν από εσάς που προσπαθείτε να δημιουργήσετε ένα πιο ειρηνικό μέλλον», ανέφερε το βίντεο, δείχνοντας μια εικόνα του συνθήματος «Όχι στον πόλεμο», στη ρωσική γλώσσα.

Μεντβέντεφ ΝΑΤΟΑΠΕΙΛΕΣπυρηνικά
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα