Μενδώνη: Η κυβέρνηση εργάζεται συστηματικά στο ζήτημα γλυπτών του Παρθενώνα

Η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου στη Βουλή αναφέρθηκε στο ζήτημα κλοπής των γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό μουσείο τονίζοντας ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός εργάζονται συστηματικά και μεθοδικά και έχουν πετύχει μια σειρά από θετικές εξελίξεις στο ζήτημα των γλυπτών του Παρθενώνα.

Την συζήτηση ξεκίνησε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία υποστήριξε ότι παρακολούθησε τη χθεσινή του συνέντευξη σε βρετανικά Μέσα δηλώνοντας πως «η κυβέρνηση έχει την απόλυτη στήριξη του κόμματός μου στην διεκδίκηση της επανένωσης των γλυπτών του Παρθενώνα και της επίτευξης της ακεραιότητας του Μνημείου. Η κυβέρνηση όφειλε και οφείλει να κάνει πολλά περισσότερα προς αυτή την κατεύθυνση και ιδίως να ενεργοποιηθεί σε σχέση με την αποκαλυφθείσα αξιόποινη δράση ιθυνόντων του Βρετανικού Μουσείου που υπεξαίρεσαν και διοχέτευσαν στην ιδιωτική αγορά αρχαία αντικείμενα και ελληνικά αρχαία».

Η απάντηση της Υπουργού πολιτισμού προς την κ.Κωνσταντοπούλου: «Ευχαριστούμε για την στήριξη. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός εργάζονται συστηματικά και μεθοδικά και έχουν πετύχει μια σειρά από θετικές εξελίξεις στην εθνική αυτή. Έχετε απόλυτο δίκιο για την αξιόποινη πράξη των ιθυνόντων του Βρετανικού Μουσείου, ήταν οι εντεταλμένοι λειτουργοί οι οποίοι έπρεπε να φυλάνε και να προστατεύουν τα εκθέματα. Εδώ συνέβη το αντίθετο. Έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως ξέρετε και είναι μια υπόθεση την οποία την παρακολουθούμε πάρα πολύ στενά».

Με κρότο απορρίφθηκε και το τελευταίο επιχείρημα του Βρετανικού Μουσείου

«Σε κάθε περίπτωση το γεγονός αυτό της μεγάλης αυτής κλοπής - αφού πρόκειται για πάνω από 2.000 χιλιάδες αντικείμενα- δεν συνεπάγεται με το ότι τα γλυπτά φυλάσσονται καλύτερα στο Λονδίνο από ό,τι στην Αθήνα», ανέφερε η κ.Μενδώνη και κατέληξε.

#Μενδώνη #ΥΠΟΥΡΓΟΣ_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ #Γλυπτά_Παρθενώνα #βρετανικό_μουσείο #Ζωή_Κωνσταντοπούλου #Μητσοτακης
Keywords
Τυχαία Θέματα