Μειωμένες κατά 23,5% οι κενές θέσεις εργασίας το πρώτο τρίμηνο

Πτώση 23,5% παρουσιάζει ο αριθμός των Κενών Θέσεων Εργασίας το Α' τρίμηνο 2020, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2019 (9.617 και 12.570 αντίστοιχα).

Μείωση 12,4% καταγράφεται κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2019 προς το 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, κενή θέση εργασίας θεωρείται μια νεοδημιουργηθείσα θέση, μια ήδη κενή θέση ή μια θέση που πρόκειται να κενωθεί σύντομα,

για την οποία ο εργοδότης έχει προβεί πρόσφατα σε δραστικές ενέργειες για να βρεθεί κατάλληλος υποψήφιος, εκτός της επιχείρησης, και η οποία είναι διαθέσιμη είτε άμεσα είτε στο άμεσο /εγγύς μέλλον. Σημειώνεται ότι οι κενές θέσεις εργασίας αφορούν μόνο στους μισθωτούς.

Δεν θεωρούνται κενές θέσεις, οι θέσεις εργασίας που θα καλυφθούν από:

μαθητευομένους χωρίς αμοιβή, είτε από εργοδότες είτε από οποιονδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης εργολάβους, οι οποίοι δεν βρίσκονται στη μισθολογική κατάσταση προσωπικό που επαναπροσλαμβάνεται ή επιστρέφει από άδεια με αποδοχές ή χωρίς αποδοχές εσωτερικές μετακινήσεις στην επιχείρηση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού.

Κενές θέσεις εργασίας στο άμεσο μέλλον είναι οι κενές θέσεις πλήρους ή μερικής απασχόλησης, οι οποίες θα πρέπει να καλυφθούν σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των τριών μηνών.

ΕΛΣΤΑΤκενές θέσεις εργασίας
Keywords
Τυχαία Θέματα