Μειωμένα τα κέρδη της Goldman Sachs το α’ τρίμηνο

Τα κέρδη πρώτου τριμήνου 2023 της αμερικανικής τράπεζας, Goldman Sachs, μειώθηκαν κατά 19%, καθώς οι υποτονικές συναλλαγές επηρέασαν τις αμοιβές του κολοσσού της Wall Street στην επενδυτική τραπεζική, ενώ και η μερική πώληση του χαρτοφυλακίου δανείων της καταναλωτικής μονάδας Marcus είχε αρνητικό αντίκτυπο στα αποτελέσματα.

Ειδικότερα, η Goldman σημείωσε ζημιές 470 εκατ. δολαρίων από την πώληση καθώς η τράπεζα

αναθεωρεί τη στρατηγική της, μετά από την αποτυχημένη είσοδό της στην καταναλωτική τραπεζική, την οποία ο CEO, Ντέιβιντ Σόλομον, υποστήριζε για χρόνια.

Η τράπεζα διερευνά επίσης στρατηγικές επιλογές για τη μονάδα καταναλωτών της, η οποία έχασε περίπου 3 δισ. δολάρια σε τρία χρόνια, είπαν στελέχη στους επενδυτές τον περασμένο Φεβρουάριο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Goldman αναμόρφωσε τις δραστηριότητές της πέρυσι, κλίνοντας προς τους παραδοσιακούς βασικούς άξονες της εμπορικής και επενδυτικής τραπεζικής, ενισχύοντας τον βραχίονα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων (asset management) και αποχωρώντας από τις καταναλωτικές της φιλοδοξίες.

«Τα γεγονότα του πρώτου τριμήνου λειτούργησαν ως άλλο ένα stress test στην πραγματική ζωή», δήλωσε ο Σόλομον. Τα απογοητευτικά αποτελέσματα είχαν ως αποτέλεσμα οι μετοχές της Goldman να υποχωρούν σχεδόν 3% στις προκαταρκτικές συναλλαγές.

Τα κέρδη της τράπεζας μειώθηκαν στα 3,09 δισ. δολάρια το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου σε σύγκριση με 3,83 δισ. δολάρια πέρυσι, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή υποχώρησαν στα 8,79 δολάρια ανά μετοχή από 10,76 δολάρια ανά μετοχή πέρυσι.

Η παγκόσμια δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών συρρικνώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και πάνω από μια δεκαετία το α’ τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με στοιχεία της Dealogic. Αυτό έπληξε τις προμήθειες επενδυτικής τραπεζικής της Goldman κατά 26% στα 1,58 δισ. δολάρια. Τα τριμηνιαία καθαρά έσοδα μειώθηκαν κατά 5% στα 12,22 δισ. δολάρια.

Νωρίτερα σήμερα, το Bloomberg έκανε λόγο για ανάμεικτες προβλέψεις αναφορικά με τα αποτελέσματα της Goldman Sachs. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία είχε δημοσιεύσει χειρότερα από τα αναμενόμενα έσοδα στο δ’ τρίμηνο του 2022, λόγω της πτώσης στις συναλλαγές και των υψηλότερων από το αναμενόμενο εξόδων.

Goldman Sachsπρώτο τρίμηνοΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑαμερικανική τράπεζα
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα