BofA: Κέρδη μεγαλύτερα των εκτιμήσεων λόγω των υψηλών επιτοκίων

Τα κέρδη της Bank of America (BofA) ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών το α’ τρίμηνο του 2023, καθώς η τράπεζα εισέπραξε τεράστιες πληρωμές τόκων από πελάτες, την ώρα που οι έμποροι των δανειστών επέκτειναν τη κερδοφόρα πορεία τους.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι αντίπαλοι τραπεζικοί γίγαντες JPMorgan και Citigroup αποκόμισαν επίσης

απροσδόκητα κέρδη από τις υψηλές πληρωμές τόκων το πρώτο τρίμηνο, ενώ διέθεσαν δισεκατομμύρια δολάρια για να προετοιμαστούν για μια ενδεχόμενη επιδείνωση της οικονομίας.

«Τα αποτελέσματα ήταν ισχυρά παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον με την αστάθεια της αγοράς και του τραπεζικού τομέα», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της BofA, Alastair Borthwick.

Η BofA ανακοίνωσε κέρδη 94 σεντς ανά μετοχή το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 82 σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv IBES.

Οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 2% στα 1,05 τρισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο, σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2022, καθώς οι πελάτες οι οποίοι δεν ήταν ικανοποιημένοι με τα επιτόκια καταθέσεων, που πρόσφεραν οι δανειστές, μετέφεραν τα μετρητά τους σε αμοιβαία κεφάλαια για να κυνηγήσουν μεγαλύτερες αποδόσεις.

Σύμφωνα με το Reuters, οι traders σταθερού εισοδήματος, νομισμάτων και εμπορευμάτων παρέμειναν σε υψηλή ζήτηση, φέρνοντας έσοδα 3,5 δισ. δολαρίων για την BofA, αυξημένα κατά 27% από πέρυσι.

Οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι η αμερικανική οικονομία θα επιβραδυνθεί το β’ εξάμηνο του 2023, καθώς η Federal Reserve συνεχίζει να αυξάνει τα επιτόκια για να τιθασεύσει τον πληθωρισμό, ωθώντας την BofA να δημιουργήσει αποθεματικά 124 εκατ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο, σε σύγκριση με την απελευθέρωση 362 εκατ. δολαρίων πέρυσι.

Ωστόσο, οι συνδυασμένες δαπάνες χρεωστικών και πιστωτικών καρτών ήταν ανθεκτικές, σημειώνοντας άνοδο 6% στο α’ τρίμηνο, ανέφερε η BofA. Τα έσοδα στη μονάδα καταναλωτικής τραπεζικής της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 21% στα 10,7 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο. Τα καθαρά έσοδα από τόκους της Bank of America, τα οποία αντικατοπτρίζουν πόσα χρήματα κερδίζει η τράπεζα από τη χρέωση τόκων στους πελάτες, αυξήθηκαν κατά 25% στα 14,4 δισ. δολάρια το τρίμηνο.

Το καθαρό εισόδημα της εταιρείας που ισχύει για τους κοινούς μετόχους αυξήθηκε στα 7,66 δισ. δολάρια, ή 94 σεντς ανά μετοχή, για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, ανέφερε ο δεύτερος μεγαλύτερος δανειστής των ΗΠΑ. Αυτό τίθεται σε σύγκριση με τα 6,6 δισ. δολάρια, ή 80 σεντς ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα έσοδα της εταιρείας, καθαρά από τόκους, αυξήθηκαν κατά 13% στα 26,39 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για 25,13 δισ. δολάρια.

Bank of AmericaΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑπρώτο τρίμηνο2023
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα