Μεικτά πρόσημα στην αγορά κρυπτονομισμάτων- Διατηρείται στα $19.500 το Bitcoin

Ήπιες διακυμάνσεις καταγράφουν τα κυριότερα βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονομίσματα την Τρίτη (18/10), με τους επενδυτές να δείχνουν να ανακτούν δειλά δειλά την εμπιστοσύνη τους σε πιο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, ωθώντας σε μικρά κέρδη το Bitcoin για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα διαπραγματεύεται οριακά πάνω από τα 19.500 δολάρια, ακολουθώντας τα κέρδη των πιο παραδοσιακών αγορών.

Η κεφαλαιοποίησή του επέστρεψε πάνω από τα 375 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η κυριαρχία του έναντι των altcoins ανέβηκε στο 40,2%.

Ο δείκτης CoinDesk Market

Index (CMI), ένας δείκτης αγοράς ευρείας βάσης που μετρά την απόδοση ενός «καλαθιού» κρυπτονομισμάτων, σημειώνει άνοδο 1,20%.

Η κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς πρόσθετε περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια μέρα και πλέον ανέρχεται στα 935 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι επενδυτές εξετάζουν και θα συνεχίσουν τις επόμενες ημέρες να εξετάζουν τις εταιρικές ανακοινώσεις για τα κέρδη του τρίτου τριμήνου, με την Bank of America, τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στις ΗΠΑ, ήδη να ανακοινώνει πτώση 8% στην κερδοφορία της.

Ο Τζεφ Ντόρμαν, επικεφαλής επενδύσεων στην εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Arca που εστιάζει στην κρυπτογράφηση, θεωρεί ότι οι παρούσες συνθήκες ευνοούν την υιοθέτηση του Bitcoin.

«Το Bitcoin είναι πάντα μια θελκτική επιλογή, εάν οι πολίτες αρχίσουν να χάνουν την πίστη τους στις τράπεζες και τις τοπικές κυβερνήσεις τους. Στην πραγματικότητα, τον Φεβρουάριο του 2022, όταν το ρούβλι της Ρωσίας κατέρρευσε και οι καναδικές τράπεζες πάγωσαν λογαριασμούς πολιτών, τονίσαμε ότι δεν θα ήταν περίεργο αν η ζήτηση για Βitcoin εκτοξευόταν στα ύψη. Αυτή η πρόβλεψη είναι ακόμη πιο σημαντική τώρα με τις ευρωπαϊκές τράπεζες να καταρρέουν και το νόμισμα και τα ομόλογα της Αγγλίας να επιβαρύνουν την αγορά», εξήγησε.

Και συμπλήρωσε: «Ίσως θα έπρεπε να σταματήσουμε να βλέπουμε το Βitcoin ως αντιστάθμισμα του πληθωρισμού ή αποθήκευση αξίας και να αρχίσουμε να το αποτιμούμε ως προστασία του πλούτου και του βιοπορισμού».

Το μεσημέρι της Τρίτης, το Bitcoin ενισχύεται 0,57% στα 19.590 δολάρια, ενώ το Ethereum ανεβαίνει 0,97% στα 1.329,40 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana καταγράφει άνοδο 1,25% στα 30,93 δολάρια, ενώ το Cardano σημειώνει πτώση 0,60% στο 0,368750 δολάριο.

Το Polkadot χάνει 0,24% στα 6,20 δολάρια, το Dogecoin κινείται πτωτικά 0,11% στο 0,059440 δολάριο και το Shiba Inu πέφτει 0,34% στο 0,000010 δολάριο.

Bitcoinethereumκρυπτονόμισμακρυπτονομίσματα
Keywords
Τυχαία Θέματα