Μεγάλη ζήτηση για το ρωσικό εμβόλιο-Επικοινωνία Πούτιν-Σαλμάν

17:35 7/9/2020 - Πηγή: Reporter

Τις προοπτικές για την από κοινού παραγωγή του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού συζήτησαν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Σαουδάραβας Βασιλιάς Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ αλ-Σαουντ, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών, κατά την οποία ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις προοπτικές για την από κοινού παραγωγή εμβολίου που αναπτύχθηκε στη Ρωσία, για την πρόληψη της ασθένειας.

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος και ο βασιλιάς της Σαουδικής

Αραβίας συζήτησαν επίσης κοινές προσπάθειες για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας για την παγκόσμια οικονομία και χρηματοδότηση.

Το ζήτημα που τίθεται είναι, ιδίως, η πρωτοβουλία του Πούτιν για τη δημιουργία "πράσινων διαδρόμων" για την αμοιβαία προμήθεια φαρμάκων, τροφίμων, εξοπλισμού και τεχνολογιών.

Σημειώνεται πως στις 11 Αυγούστου, η Ρωσία πραγματοποίησε την πρώτη παγκοσμίως καταχώρηση για εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το οποίο ονομάστηκε Sputnik V.

Το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από το Εθνικό Κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaleya, υποβλήθηκε σε κλινικές δοκιμές τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Υγείας, η εμπειρία από τη χρήση τέτοιων παρασκευασμάτων δείχνει ότι είναι σε θέση να παρέχουν μακροχρόνια ανοσία, έως και δύο χρόνια.

«Αυτή την εβδομάδα, θα ξεκινήσουμε τον εμβολιασμό εθελοντών που θα λάβουν μέρος στη Φάση III των κλινικών δοκιμών. Την επόμενη εβδομάδα, θα ξεκινήσουν οι πρώτες παραδόσεις του εμβολίου. Αυτές θα είναι μικρές παρτίδες ακόμη, καθώς πρέπει να σεβαστούμε τα συμφέροντα όλων εκείνων που εμπλέκονται», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο, σύμφωνα με το Sputnik News.

Ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων, Kirill Dmitriev, ανέφερε νωρίτερα ότι η Ρωσία έχει δεχτεί αιτήσεις για 1 δισεκατομμύριο δόσεις του εμβολίου από 20 χώρες.

ΡωσίακορονοιόςεμβόλιοSputnik V
Keywords
Τυχαία Θέματα