Με νομικά... τερτίπια απαντά ο Τραμπ στο προβάδισμα Μπάιντεν

Καθώς ο Τζο Μπάιντεν υπερέχει πια στην "παράσταση νίκης" έναντι του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές των ΗΠΑ, οι νομικοί σύμβουλοι του Αμερικανού Προέδρου έχουν αναλάβει δράση, προκειμένου να επηρεάσουν την εκλογική διαδικασία.

Με τον Ρούντι Τζουλιάνι επικεφαλής οι νομικοί του ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ

προσέφυγαν στη δικαιοσύνη στην πολιτεία Τζόρτζια απαιτώντας να ανασταλεί η καταμέτρηση ψηφοδελτίων που κατατέθηκαν για τις προεδρικές εκλογές.

Ο Τραμπ έχει ακόμα ζητήσει επανακαταμέτρηση ψήφων σε Ουισκόνσιν και Μίσιγκαν, ενώ γενικώς αμφισβητούν κάθε αρνητικό αποτέλεσμα.

{https://twitter.com/QuickTake/status/1324205248911708160}

Χωρίς να έχουν παρουσιάσει μέχρι στιγμής κανένα αποδεικτικό στοιχείο, επιχειρούν να δαιμονοποιήσουν τις επιστολικές ψήφους και να αμφισβητήσουν το αποτέλεσμα που έχει πια φέρει τον Τζο Μπάιντεν σε θέση οδηγού.

Χαρακτηριστικό ένα tweet του Τραμπ τα ξημερώματα της Πέμπτης, στο οποίο Αμερικανός Πρόεδρος δηλώνει ότι προασπίζεται την ακεραιότητα του συστήματος, ενώ στην πραγματικότητα μόνο ο ίδιος το αμφισβητεί, χωρίς μάλιστα αποδεικτικά στοιχεία:

«Οι δικηγόροι μας ζήτησαν «ουσιαστική πρόσβαση», αλλά τι καλό μπορει να κάνει αυτό; Η ζημιά έχει ήδη γίνει στην ακεραιότητα του συστήματός μας και στις ίδιες τις προεδρικές εκλογές. Αυτό πρέπει να συζητηθεί!» αναφέρει ο Τραμπ συγκεκριμένα.

Την ίδια ώρα ο Τζο Μπάιντεν που βαδίζει στη νίκη δηλώνει πως "κάθε ψήφος μετράει", στέλνοντας ουσιαστικά μήνυμα στον Τραμπ πως δεν πρόκειται να του επιτρέψει να τινάξει στον αέρα τη διαδικασία με "τρελούς" και ανυπόστατους ισχυρισμούς.

Οι Δημοκρατικοί ανέμεναν, πάντως, αυτή τη στάση του Τραμπ και ορισμένοι είχαν προειδοποιήσει προεκλογικά. Τώρα πιστεύουν ότι τα στεγανά του συστήματος των ΗΠΑ θα αντέξουν στα χτυπήματα Τραμπ, ενώ παράλληλα και η νομική τους ομάδα βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα για να παρέμβει, όπου χρειαστεί.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Μπείτε στο LIVE του Reporter για τις αμερικανικές εκλογές ΕΔΩ

ΜπάιντενΤραμπΗΠΑεκλογές
Keywords
Τυχαία Θέματα