Wall Street: Ισχυρά κέρδη καθώς ξεκαθαρίζει το τοπίο των εκλογών

Υψηλότερα κινήθηκαν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, ενώ ξεκαθαρίζει το εκλογικό αποτέλεσμα που όπως όλα δείχνουν, εκτός απροόποτου, θα ανακηρύξει το Τζο Μπάιντεν ως τον 46ο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο Τζο Μπάιντεν υπερισχύει στις μεσοδυτικές πολιτείες (Καλιφόρνια, Όρεγκον, Ουάσινγκτον, Αριζόνα, Κολοράντο) ενώ οριακό είναι το προβάδισμα έναντι του Τραμπ στη Νεβάδα.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, κέρδισε όπως αναμενόταν πολιτείες στο νότο (Τέξας, Λουιζιάνα, Μισισιπί, Αλαμπάμα, Φλόριντα) ενώ στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών

τοποθετήθηκε η Νέα Υόρκη, η Βιρτζίνια και το Ιλινόι.

Στο πεδίο των συναλλαγών, ο Dow Jones κέρδισε 1,35% στις 27.849 μονάδες, με τον ευρύτερο S&P να ενισχύεται 2,15% στις 3.441 μονάδες.

Υψηλότερα κέρδη κατέγραψε ο τεχνολογικός Nasdaq ο οποίος ενισχύθηκε 3,85% στις 11.590 μονάδες.

Στο μέτωπο της οικονομίας, τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ κατέγραψαν μείωση του εμπορικού ελλείμματος το Σεπτέμβριο στα 63,9 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ινστιτούτο ADP, ο ιδιωτικός τομέας σημείωσε αισθητή μείωση των νέων προσλήψεων τον Οκτώβριο, στις μισές περίπου από όσες είχαν καταγραφεί το Σεπτέμβριο.

Από τις μετοχές του βιομηχανικού δείκτη, τα υψηλότερα κέρδη σημείωσαν οι UnitedHealth (+10,3%), Salesforce (+5,73%), Merck (+4,78%) και Amgen (+4,06%).

Θετικά κινήθηκαν επίσης οι Visa, nike, Home Depot, Walt Disney, Johnson & Johnson, American Express, Chevron και Goldman Sachs.

Πτώση κατέγραψαν οι 3M, JP Morgan, Walgreens Boots, Travelers, Boeing, Verizon, Mc Donald's, Coca Cola, Procter & Gamble.

Στον τεχνολογικό τομέα, η Apple ενισχύθηκε 4,06%, η Alphabet κατά 6,06%, η Microsoft 4,86%, το Facebook +7,72% και το Twitter κατά 2,8%. Πτώση 0,7% κατέγραψε η Tesla.

Περαιτέρω, κέρδη άνω του 3% σημειώνει το πετρέλαιο, λόγω μείωσης των αποθεμάτων στις ΗΠΑ, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,4% στα 1.902 δολάρια ανά ουγγιά.

Τέλος, το δολάριο ενισχύεται έναντι της στερλίνας (+0,6%) και έναντι του γιεν (+0,1%), ενώ υποχωρεί απέναντι στο ευρώ κατά 0,07%.

ΗΠΑWall Streetμετοχές
Keywords
Τυχαία Θέματα