Με 11+2 βουλευτές η ΚΟ των «πρώην ΣΥΡΙΖΑ»- Χαρίτσης επικεφαλής

Νέα... γεωγραφία προκύπτει στη Βουλή μέσα από τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ. Ανεξάρτητη κοινοβουλευτική ομάδα δημιουργούν οι αποχωρήσαντες από τον βουλευτές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ... φλερτάρουν μαζί τους και δύο βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν από την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Το πρωί της Πέμπτης (23/11) ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Αλέξης Χαρίτσης παρέδωσαν στον πρόεδρο της Βουλής,

Κωνσταντίνο Τασούλα, την επιστολή αποχώρησης της «ομάδας Αχτσιόγλου» από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συνολικά, 9 βουλευτές συνυπογράφουν το κείμενο αποχώρησης. Αυτοί είναι: Αναγνωστόπουλου Σία, Αχτσιόγλου Έφη, Ζειμπεκ Χουσεΐν, Ηλιόπουλος Νάσος, Τζανακόπουλος Δημήτρης, Τζούφη Μερόπη, Φερχάτ Οζγκιουρ, Φωτίου Θεανώ και Χαρίτσης Αλέξης.

Στους 9 βουλευτές αυτούς αναμένεται να προστεθούν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα ώστε να μπορέσουν όλοι μαζί να συγκροτήσουν μία ανεξάρτητη κοινοβουλευτική ομάδα.

Φημολογείται έντονα πως στη νέα ΚΟ που δημιουργείται θα ενταχθούν και δύο βουλευτές που έχουν αποχωρήσει από την Πλεύση Ελευθερίας. Πρόκειται για τη βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Αρετή Παπαϊωάννου και τον βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Χουρδάκη.

Φυσικά, δεν αποκλείεται να υπάρξει και κάποια ακόμα μεμονωμένη αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και να συνταχθεί με τους ήδη αποχωρήσαντες. Σε κάθε περίπτωση, η νέα ΚΟ που δημιουργείται στη Βουλή θα έχει τουλάχιστον 11 βουλευτές, ενώ δεν αποκλείεται να φτάσει ή και να ξεπεράσει τους 13.

Θυμίζουμε 11 βουλευτές έχουν οι Σπαρτιάτες. Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ μένει με 36 βουλευτές και διατηρεί τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 32 βουλευτές.

Επικεφαλής της νέας ΚΟ της Βουλής αναμένεται να είναι ο Αλέξης Χαρίτσης. Αυτό φυσικά μέχρι να προκύψει το νέο κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς και να οριστεί ο/η αρχηγός του.

«Ήταν μια δύσκολη απόφαση», είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος, όμως, είπε πως «είναι η μόνη απόφαση με την οποία μπορούμε να υποστηρίξουμε το πολιτικό πλαίσιο με το οποίο εκλεγήκαμε και όλα αυτά που λέγαμε όλα αυτά τα χρόνια».

«Από εμάς το κρίσιμο είναι να κάνουμε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση», τόνισε.

Σε ερώτηση αν ο Αλέξης Χαρίτσης αναλάβει πρόεδρος της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, απάντησε «να περιμένετε λίγες ημέρες και θα τα δείτε όλα, Κάντε υπομονή».

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

#Βουλή #ΣΥΡΙΖΑ #αποχώρηση #ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ #Κοινοβουλευτική_Ομάδα #ΚΟ #βουλευτές #ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ #Αχτσιόγλου #Τσακαλώτος
Keywords
Αναζητήσεις
me-112-vouleftes-i-ko-ton-proin-syriza--charitsis-epikefalis.htm
Τυχαία Θέματα