Μασκ σε BBC: Αρκετά οδυνηρή διαδικασία η διοίκηση του Twitter

Για την εμπειρία του αναφορικά με τη διοίκηση του Twitter, μίλησε σήμερα (12/4) σε συνέντευξή του στο BBC ο Έλον Μασκ, σημειώνοντας ότι «το να διοικεί το Twitter είναι μία αρκετά οδυνηρή διαδικασία».

Λίγες ημέρες μετά τη «σύγκρουσή» του με το BBC, o Έλον Μασκ

μοιράστηκε στη συνέντευξη του όλα όσα αφορούν τις μαζικές απολύσεις στο Twitter, το γεγονός ότι θα πουλούσε την πλατφόρμα –εάν έβρισκε το κατάλληλο άτομο- αλλά και την παραπληροφόρηση που εντείνεται μέσα από τα social media.

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλον Μασκ, ο οποίος διευθύνει και την αυτοκινητοβιομηχανία Tesla καθώς και τη SpaceX, αγόρασε το Twitter τον περασμένο Οκτώβριο έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Έκτοτε, έχει μονοπωλήσει το τεχνολογικό ενδιαφέρον για μια σειρά από αποφάσεις που έχει λάβει κατά καιρούς, και αφορούν φυσικά την πασίγνωστη πλατφόρμα. Ερωτηθείς, αρχικά εάν έχει μετανιώσει που αγόρασε το Twitter, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο σημείωσε ότι «το επίπεδο πόνου ήταν εξαιρετικά υψηλό», ωστόσο τόνισε ότι μέχρι στιγμής το να «είναι στο τιμόνι δεν ήταν βαρετό».

«Ήταν πραγματικά μια πολύ αγχωτική κατάσταση τους τελευταίους μήνες», πρόσθεσε, αλλά σημείωσε ότι εξακολουθεί να αισθάνεται ότι η αγορά της εταιρείας ήταν το σωστό.

Συνεχίζοντας, και κάνοντας αναφορά στα αμφιλεγόμενα tweets του, σημείωσε ότι «έχω πυροβολήσει τον εαυτό μου στα πόδια με tweets πολλές φορές; Ναι». «Νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να τουιτάρω μετά τις 3 το πρωί», πρόσθεσε.

Για τις περικοπές στις θέσεις εργασίας

Μιλώντας για ένα εξίσου σημαντικό ζήτημα, εκείνο των μαζικών απολύσεων στις οποίες έχει προχωρήσει ο Έλον Μασκ από τότε που ανέλαβε τη διοίκηση του Twitter, ο ίδιος σημείωσε ότι δεν ήταν εύκολη υπόθεση.

Ενδεικτικά, υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή η πλατφόρμα έχει 1.500 εργαζόμενους, από 8.000 που απασχολούνταν την εποχή της απόκτησής του. Η μείωση αντιστοιχεί περίπου στο 80% του προσωπικού της εταιρείας.

«Δεν είναι καθόλου διασκεδαστικό» και μερικές φορές μπορεί να είναι «επώδυνο», είπε ο δισεκατομμυριούχος διευθύνων σύμβουλος στον βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό στα κεντρικά γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο.

Για τη «σύγκρουση» με το BBC

Ερωτηθείς σχετικά με την απόφαση να προστεθεί μια ετικέτα στον κύριο λογαριασμό του BBC στο Twitter που να τον περιγράφει ως «κυβερνητικά χρηματοδοτούμενα μέσο ενημέρωσης», ο Έλον Μασκ δήλωσε: «Ξέρω ότι το BBC γενικά δεν είναι ενθουσιασμένο με το να χαρακτηρίζεται ως κρατικό μέσο ενημέρωσης».

Ο κ. Μασκ σημείωσε ωστόσο ότι το Twitter προσαρμόζει τον χαρακτηρισμό για το BBC σε «δημόσια χρηματοδοτούμενο. Προσπαθούμε να είμαστε ακριβείς».

«Στην πραγματικότητα σέβομαι πολύ το BBC», πρόσθεσε ο Μασκ, δηλώνοντας ότι η συνέντευξη ήταν «μια καλή ευκαιρία για να θέσουμε κάποιες ερωτήσεις» και «να λάβουμε κάποια σχόλια σχετικά με το τι πρέπει να κάνουμε διαφορετικά».

Έλον ΜασκTwitterΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΔΙΟΙΚΗΣΗBBC
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα