Μαρινάκης: Αλλάζει ο σχεδιασμός των αντιπλημμυρικών έργων στη Θεσσαλία

Για το επίδομα αλληλεγγύης, τα πρόστιμα για αθέμιτη κερδοφορία, καθώς και για το ζήτημα της Θεσσαλίας μίλησε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των συντακτών που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 16 Νοεμβρίου.

Ο κ. Μαρινάκης ξεκίνησε

την ενημέρωση με αναφορά στο επίδομα αλληλεγγύης που ανακοίνωσε, το πρωί της 16ης Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός, για το οποίο μίλησε, στη συνέχεια, και ο υπουργός Οικονομικών. Όπως είπε, τα χρήματα θα δοθούν σε 2,3 εκατομμύρια δικαιούχους.

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν χθες (15/11) για αθέμιτη κερδοφορία σε δύο πολυεθνικές εταιρείες, ύψους 1.672.000 ευρώ, συνολικά, λέγοντας πως η κυβέρνηση συνεχίζει τους ελέγχους.

Στη συνέχεια, εστιάζοντας στη Θεσσαλία, ο κ.Μαρινάκης έκανε εκτενή αναφορά στην έρευνα για τη διαχείριση των υδάτων, λέγοντας πως η ολλανδική εταιρεία που έχει αναλάβει την έρευνα ειδοποιεί ότι πρέπει να αλλάξει ο σχεδιασμός. Υπάρχει ανάγκη αναθεώρησης όλων των αντιπλημμυρικών σχεδίων και υποδομών ώστε να χτιστούν καλύτερα, απαιτείται ισχυρότερη, καθετοποιημένη διαχείριση των υδάτων στη λεκάνη απορροής και νέο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης. Η κακοκαιρία Ντάνιελ οδηγεί στην αναθεώρηση της διαχείρισης του νερού, συνολικά, καθώς στη Θεσσαλία υπάρχει και πρόβλημα λειψυδρίας. Οι υποδομές θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν ικανότητα συγκράτησης, άντλησης υδάτων και άρδευσης, ταμιευτήρες και μικρότερα φράγματα.

Σχετικά με την υλοποίηση των πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση των περιοχών της Θεσσαλίας και του Έβρου αλλά και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης θα ακολουθήσει ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό στο Σώμα της Βουλής την προσεχή Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής.

Θα ακολουθήσει εκτενής παρουσίαση στον νέο και τον απερχόμενο περιφερειάρχη Θεσσαλίας, καθώς και σε όλους τους αρμόδιους για την περιοχή. Το τελικό μάστερ πλαν θα παραδοθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2024.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την ομιλία του κυβερνητικού εκπροσώπου παρακάτω:

#Μαρινάκης #κυβερνητικός_εκπρόσωπος #ενημέρωση_συντακτών #ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ_ΕΡΓΑ #ΑΘΕΜΙΤΗ_ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ #επίδομα_αλληλεγγύης
Keywords
Τυχαία Θέματα