Ραγκούσης: Έχουμε εμφύλιο στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλουμε νέες αποχωρήσεις

Ο Γιάννης Ραγκούσης, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε την Πέμπτη (15/11) την δύσκολη περίοδο που διανύει το κόμμα σχολιάζοντας πως «στον ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα μαίνεται εμφύλιος» αφήνοντας υπονοούμενα για την ύπαρξη «δυο ΣΥΡΙΖΑ» στην βουλή

και για την εκλογική υποχώρηση του κόμματος.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ.Ραγκούσης μιλώντας στον ΣΚΑΙ ανέφερε «Δεν μπορεί να ανοίγουμε θέμα μαξιλαριού στα καλά καθούμενα - Να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να αποτρέψουμε ένα τέτοιο πραγματικό ενδεχόμενο, να πάμε πολύ χειρότερα στις ευρωεκλογές» σημειώνοντας πως εάν υπάρξουν αποχωρήσεις στελεχών και βουλευτών, αυτο θα είναι απόρροια όλων όσων έχουν μεσολαβήσει το τελευταίο διάστημα.

Ζήτησε εμφατικά απο τον κ.Κασσελάκη να κάνει τα αδύνατα-δυνατά και να μην υπάρξουν νέες αποχωρήσεις απο το κόμμα.

«Είναι πολύ αρνητικό το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ και να σχηματιστεί Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Μόνο να κάνει κανείς εικόνα στο Κοινοβούλιο από τη μια πλευρά να υπάρχει ΚΟ αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ με πρόεδρο αυτή τη στιγμή τον κ. Φάμελλο, και από την άλλη να υπάρχει άλλη ΚΟ από στελέχη ταυτισμένα με τον ΣΥΡΙΖΑ . Για τρία, τριάμισι χρόνια νομίζω ότι θα είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα δεν υπάρχει καμία αμφιβολία.

Εγώ δεν θέλω να φύγουν, και πιστεύω ότι πρέπει να γίνουν τα αδύνατα δυνατά για να μη φύγουν μέχρι τελευταία στιγμή, ξέρω όμως και σας το λέω πάρα πολύ καθαρά, αναλαμβάνω την ευθύνη γι’ αυτό που θα πω, ότι δεν είχαν προαποφασίσει να φύγουν, αν φύγουν. Άρα αν ο μη γένοιτο φύγουν, αυτό θα είναι αποτέλεσμα όλων όσων μεσολάβησαν το τελευταίο διάστημα.

Δεν θα μασήσω τα λόγια μου. Υπάρχει εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι από εμάς επιλέξαμε να μην πάρουμε μέρος σε αυτόν τον εμφύλιο, και γι’ αυτό πχ μέχρι και τη συνεδρίαση της ΚΕ που αποχώρησε η "Ομπρέλα" δεν είχαμε δώσει καμία τηλεοπτική και ραδιοφωνική συνέντευξη» ανέφερε ο πρώην βουλευτής.

Στην συνέχεια, εξέφρασε την άποψή του λέγοντας πως ο εμφύλιος πρέπει να σταματήσει. Δε θα δικαιώσει, σε καμία περίπτωση αυτούς που τους περνούσε από το μυαλό η ιδέα ότι εάν φύγουν κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό θα είναι για καλό του ΣΥΡΙΖΑ και δεν μιλάω μόνο για μεμονωμένες περιπτώσεις, μιλάω για ολόκληρες συλλογικότητες, ομάδες στελεχών ολόκληρες. Αν όμως αύριο βγουν οι δημοσκοπήσεις που το κόμμα θα είναι πολύ χειρότερα στην κρίση της κοινής γνώμης, τότε νομίζω ότι θα έχουν αναλάβει μεγάλη πολιτική ευθύνη αυτοί που εξώθησαν τα πράγματα προς τη διάσπαση.

«Ο κ. Κασσελάκης έχει δίκιο όταν λέει ό,τι πρέπει να βγούμε από τη λογική της εσωστρέφειας, αλλά για να βγούμε από την κατάσταση της εσωστρέφειας, δεν μπορεί να ανοίγουμε θέμα μαξιλαριού στα καλά καθούμενα.

Αυτή τη δήλωση θα τη βρίσκει ο κ. Κασσελάκης συνέχεια μπροστά του και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της κυβερνητικής επιτυχίας της διακυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ.

Επειδή θα τη βρίσκει συνέχεια μπροστά του, πρέπει να αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια ότι το μαξιλάρι οδήγησε στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και αυτό ήταν πραγματικά ένα τεράστιο επίτευγμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη Τσίπρα.

Η εκλογή του Κασσελάκη δεν δεν μπορεί να αμφισβητείται από κανέναν. Έχει εκλέγει δημοκρατικά απολύτως σωστά για μια πλήρη θητεία.

Θέλει όμως πολλή δουλειά, δεν πάμε καλά, και θέλει παρά πολλή δουλειά για να αντιστρέψουμε την πορεία στην οποία βρισκόμαστε.

Γι αυτόν τον λόγο εύχομαι όταν έρθει η ώρα, όποτε κρίνουν οι πολίτες και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ο κ.Κασσελάκης να μην παραδώσει μια πρώην αξιωματική αντιπολίτευση μονοψήφια αντιπολίτευση και πολιτικά νεκρή.» ανέφερε ο κ. Ραγκούσης σχετικά με τις δηλώσεις Κασσελάκη για «μια άρρωστη αξιωματική αντιπολίτευση».

Για την συνάντηση Τσίπρα με τον Σακκελαρίδη και τον Κασσελάκη σχολίασε πως «δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να ξεφύγουμε από τις κακοτοπιές που υπήρξαν και θα υπάρξουν μπροστά μας»

« Θα υπάρξουν διάφορα θέματα πρεπει όλα αυτά να λυθούν, και νομίζω είναι απολύτως σωστό αυτό που λέει ο Αλέξης Τσίπρας, αν όντως έτσι το είπε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πιστή τήρηση του καταστατικού» κατέληξε ο πρώην βουλευτής.

#Ραγκούσης #ΣΥΡΙΖΑ #ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ #ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ #Τσίπρας
Keywords
Τυχαία Θέματα