Λινού: Έπρεπε να πάρουμε πιο σκληρά μέτρα νωρίτερα

«Νομίζω ότι αυτό που δεν έχουμε αντιληφθεί είναι ότι είμαστε σε τεράστιο κίνδυνο γενικής καταστροφής» τόνισε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού.

Η κα Λινού μίλησε στον ΑΝΤ1, το πρωί της Πέμπτης, για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σχολιάζοντας το νέο καθολικό lockdown,

που αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η κα Λινού υπογράμμισε ότι θα έπρεπε να πάρουμε πιο σκληρά μέτρα νωρίτερα.

Στην ερώτηση εάν το νέο καθολικό lockdown είναι ικανό να ανακόψει τη διασπορά του κορονοϊού, επισήμανε ότι θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά όλων μας και από τη δυνατότητα της Πολιτείας να κάνει πολλά δωρεάν τεστ. Ενώ υπογράμμισε ότι τα τεστ κορονοϊού πρέπει να συνταγογραφούνται.

Όπως είπε, το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα μας είναι η έλλειψη πληροφορίας. «Όταν μιλούσαμε για τα περιοριστικά μέτρα, δεν ξέραμε πόση είναι πραγματικά η διασπορά στη χώρα» σημείωσε.

«Είμαστε με υποθέσεις και χωρίς πραγματική γνώση του πώς κινείται ο ιός στη χώρα» σχολίασε.

Παράλληλα, επισήμανε ότι υπάρχει μια συζήτηση ότι ο ιός έχει γίνει πιο μεταδοτικός, αλλά δεν είναι σίγουρη ότι οι μελέτες είναι τόσο λεπτομερείς.

Αθηνά Λινούκορονοιόςκρούσματα κορονοϊούlockdownμέτρα κορονοϊού
Keywords
Τυχαία Θέματα