Τράπεζα της Αγγλίας: Νέα ποσοτική χαλάρωση, αμετάβλητο το επιτόκιο

Η Τράπεζα της Αγγλίας έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή τράπεζα που προχώρησε σε επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης δρομολογώντας και νέες αγορές ομολόγων για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης εν μέσω της έξαρσης της πανδημίας.

Η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι η Επιτροπή Νομισματικής

Πολιτικής συμφώνησε σε περαιτέρω αγορές κρατικών ομολόγων αξίας 150 δισ. λιρών ($195 δισ.) οδηγώντας το συνολικό μέγεθος του χαρτοφυλακίου κυβερνητικών και εταιρικών ομολόγων στις 895 δισ. λίρες.

Την ίδια στιγμή, η Επιτροπή κράτησε το βασικό επιτόκιο στο 0,1%.

Στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η κεντρική τράπεζα αναφέρει ότι περιμένει συρρίκνωση της οικονομίας το τελευταίο τρίμηνο του έτους, μετά την ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης για lockdown τεσσάρων εβδομάδων προκειμένου να αναχαιτιστεί η έξαρση του κορονοϊού.

“Οι προοπτικές της οικονομίας παραμένουν ιδιαίτερα αβέβαιες. Η πορεία της οικονομίας θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας και τα μέτρα που θα υιοθετηθούν για την προστασία της δημόσιας υγείας καθώς και από την φύση και μετάβαση των νέων εμπορικών συμφωνιών με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα εξαρτηθεί επίσης από την αντίδραση των νοικοκυριών, επιχειρήσεων και χρηματοοικονομικών αγορών στις τελευταίες εξελίξεις”.

Keywords
Τυχαία Θέματα