Λιμάνι Long Beach: Στόχος η μηδενική εκπομπή αερίων-Το πρόγραμμα ZEERO

Ο Γενικός Διευθυντής του Λιμανιού του Long Beach, Μάριο Κορδέρο, ανακήρυξε την προηγούμενη εβδομάδα το 2023, ως «Χρονιά Φαντασίας» για το λιμάνι, καθώς όπως είπε οι πρωτότυπες ιδέες και δράσεις θα το οδηγήσουν στο στόχο του να γίνει το πρώτο λιμάνι με μηδενικές εκπομπές αερίων στον κόσμο.

Ανάμεσα στις δράσεις που προγραμματίζονται ο Κορδέρο ανακοίνωσε την προσφορά του Λιμανιού για τη συναρμολόγηση και

την κατασκευή υπεράκτιων ανεμογεννητριών, που θα αυξήσουν την επάρκεια του κράτους σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Αφού έκανε μία παράθεση των προσπαθειών και των επενδύσεων που έχει κάνει το λιμάνι, προκειμένου να βελτιώσει τον αέρα, αλλά και το φυσικό περιβάλλον του λιμανιού, ο Κορδέρο κάλεσε εταιρείες με ισχυρές περιβαλλοντικές πολιτικές να επιλέξουν το λιμάνι του Long Beach, όταν αποστέλουν μέσω θαλάσσιων διαδρόμων τα αγαθά και τα υλικά τους.

Το πρόγραμμα ZEERO και το όραμα για το Pier Wind

Έχοντας επενδύσει εδώ και δύο δεκαετίες σε πράσινες καινοτομίες, το λιμάνι ξεκινά ένα πρόγραμμα μηδενικών εκπομπών και αξιοποίησης εναλλακτικών μορφών ενέργειας, γνωστό και ως ZEERO, προκειμένου να επενδύσει σε έργα που θα μειώσουν τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των εργασιών και θα βελτιώσουν την ποιότητα του αέρα.

Μεταξύ των στόχων του, το πρόγραμμα ZEERO σκοπέυει να στηρίξει την ανάπτυξη έργων που αφορούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της προτεινόμενης πλωτής υπεράκτιας αιολικής εγκατάστασης και ολοκλήρωσης του λιμανιού, γνωστή ως «Pier Wind».

Η Pier Wind, που έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2023, στοχεύει να γίνει η μεγαλύτερη εγκατάσταση που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να φιλοξενήσει την κατασκευή υπεράκτιων ανεμογεννητριών σε οποιοδήποτε θαλάσσιο λιμάνι των ΗΠΑ.

ΛΙΜΑΝΙ LONG BEACHμηδενική εκπομπή αερίωνΖΕΕROΑνανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Keywords
Τυχαία Θέματα