Λιανεμπόριο: Πώς λειτουργεί το click away-Κανόνες και πρόστιμα

Το άνοιγμα λιανεμπορίου, μόνο με τη διαδικασία του click away χωρίς ανταλλαγή χρημάτων, και το άνοιγμα μικρών βιβλιοπωλείων και κομμωτηρίων ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωγιάδης. Ξεκαθάρισε ότι για τους παραβάτες θα υπάρξει κλείσιμο επιχείρησης από 15 εως 90 μερες και διοικητικό πρόστιμο. Στο τηλέφωνο 1520 θα γίνονται καταγγελίες και θα υπάρχουν πληροφορίες.

Η λειτουργία του click away θα γίνονται βάσει περιορισμών. Εάν καταστρατηγηθούν και υπάρξει συνωστισμός, θα αναγκαστούμε

να την αναστείλουμε Το click away δεν θα ισοφαρίσει τις απώλειες στο λιανεμπόριο. Το επιτρέπουμε διότι οι υπηρεσίες ταχυμεταφορών έχουν βρεθεί στα όρια λειτουργίας τους και διότι θέλουμε να δώσουμε έστω μια συμβολική διέξοδο. Από τις υπηρεσίες θα επιτρέψουμε μόνο τα κομμωτήρια, τα κουρεία και τις υπηρεσίες ΚΤΕΟ.

Το click away ξεκινά από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020.



Με τη μέθοδο του click away θα γίνεται παραγγελία από τον καταναλωτή στο κατάστημα, η παραγγελία θα ετοιμάζεται, ο πολίτης θα κλείνει ραντεβού με τον καταστηματάρχη και στη συνέχεια θα πηγαίνει στο κατάστημα για να παραλάβει την παραγγελία του. Με αυτό τον τρόπο θα μειώνεται στο ελάχιστο η ανθρωπινή επαφή ενώ θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό και ο συνωστισμός μέσα στα καταστήματα.

Το «click away» προβλέπει τα εξής τρία βήματα:

-Γίνεται ηλεκτρονική ή τηλεφωνική παραγγελία του προϊόντος.

-Ο καταναλωτής προπληρώνει το προϊόν.

-Τέλος, με το αποδεικτικό παραγγελίας - πληρωμής παραλαμβάνει το προϊόν από ειδικά διαμορφωμένο, εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

Οι μετακινήσεις για παραλαβή από το κατάστημα θα γίνονται με μήνυμα μετακίνησης 2 στο 13033.

Κυρώσεις

λιανεμπόριοclick awayπρόστιμαψώνιαγιορτές
Keywords
Τυχαία Θέματα