Λευκός Οίκος: Σύσκεψη με τεχνολογικούς κολοσσούς για την Τεχνητή Νοημοσύνη

13:26 3/5/2023 - Πηγή: Reporter

Σύσκεψη με επικεφαλής σε τεχνολογικούς κολοσσούς που καταπιάνονται με τον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης (Google, Microsoft, OpenAI και Anthropic), θα πραγματοποιήσει σήμερα (3/5) ο Λευκός Οίκος.

Στο επίκεντρο αυτής της σύσκεψης θα βρεθούν οι κίνδυνοι που συνδέονται με αυτές τις τεχνολογίες, αφού όπως αναφέρεται στην πρόσκληση για τη συζήτηση αυτή, «ο σκοπός μας είναι να έχουμε μια ειλικρινή συζήτηση για τους σημερινούς και βραχυπρόθεσμους κινδύνους που διακρίνουμε στις εξελίξεις της Τεχνητής Νοημοσύνης».

Παράλληλα, όπως έχει γνωστοποιηθεί, η αμερικανική κυβέρνηση θέλει να εξεταστούν «τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για να μειωθούν οι κίνδυνοι αυτοί και άλλους τρόπους συνεργασίας για να εξασφαλίσουμε ότι ο αμερικανικός λαός επωφελείται των προόδων στην Τεχνητή Νοημοσύνη ενώ παράλληλα τον προστατεύουμε από τους κινδύνους».

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση θα ήθελε να επιμείνει στην ανάγκη «καινοτομίας με υπεύθυνο, ηθικό και αξιόπιστο τρόπο». Συζητήσεις διεξάγονται επίσης με διάφορους ερευνητές, εταιρείες και μη κυβερνητικές οργανώσεις για να τροφοδοτήσουν τις σκέψεις που γίνονται σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, οι τέσσερις επικεφαλής των επιχειρήσεων –Σαμ Άλτμαν για την OpenAI, Ντάριο Αμοντέι για την Anthropic, Σάτια Ναντέλα για την Microsoft και Σούνταρ Πιτσάι για την Google— επιβεβαίωσαν την συμμετοχή τους.

Λευκος Οίκοςτεχνητή νοημοσύνηGoogle
Keywords
Τυχαία Θέματα