UBS: Τι συστήνει στους επενδυτές εν μέσω τραπεζικών ανησυχιών

12:27 3/5/2023 - Πηγή: Reporter

Οι ανησυχίες για τις οικονομικές επιπτώσεις όσον αφορά στα προβλήματα του τραπεζικού τομέα έχουν μειώσει σημαντικά τη διάθεση των επενδυτών για ρίσκο, σύμφωνα με την UBS.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές της UBS, παρά την αποτυχία της First Republic Bank, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής συνεχίζουν να ενεργούν ώστε να αποτρέψουν μια συστημική κρίση στον κλάδο. Ωστόσο, όλες οι εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα φαίνεται ότι θα αναγκάσουν

τις πιο ευάλωτες τράπεζες να μειώσουν τον δανεισμό προκειμένου να ενισχύσουν τη ρευστότητά τους.

Η πιο πρόσφατη έρευνα για τις τραπεζικές συνθήκες της Fed του Ντάλας δείχνει ότι τα πιστωτικά πρότυπα συνέχισαν να γίνονται αυστηρότερα και οι όγκοι των δανείων μειώνονται σε όλα τα βασικά δάνεια. Αυτό θα επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη, σημειώνουν οι αναλυτές της UBS.

«Κατά την άποψή μας η αγορά τιμολογεί με μεγάλη πιθανότητα μιας σχεδόν τέλειας προσγείωσης» για την οικονομία των ΗΠΑ. «Ενώ ο δείκτης VIX της πιθανής μεταβλητότητας των μετοχών των ΗΠΑ αυξήθηκε την Τρίτη, αυτό έγινε από το χαμηλό σχεδόν 17 μηνών, γεγονός το οποίο υποδηλώνει ότι η αγορά είχε εφησυχάσει υπερβολικά», συμπληρώνουν.

Τι συνιστά η UBS

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η UBS προτείνει στους επενδυτές να στραφούν σε ποιοτικά ομόλογα, σημειώνοντας ότι «βλέπουμε ελκυστικές ευκαιρίες σε σταθερό εισόδημα υψηλής ποιότητας, δεδομένων των αξιοπρεπών αποδόσεων και των περιθωρίων για κέρδη κεφαλαίου σε περίπτωση οικονομικής επιβράδυνσης. Προτιμούμε ομόλογα σχετιζόμενα με μετοχές και έκθεση σε ποιοτικά ομόλογα υψηλής ποιότητας (κρατικά), επενδυτικής βαθμίδας, και βιώσιμα ομόλογα».

Παράλληλα, οι αναλυτές σημειώνουν την ανάγκη για διαφοροποίηση των επενδύσεων πέρα από τις μετοχές των ΗΠΑ και τέλος τη διαχείριση της ρευστότητας καθώς τα επιτόκια κορυφώνονται.

«Αν και η πορεία προς τη μείωση του πληθωρισμού μπορεί να μην είναι ομαλή, πιστεύουμε ότι οι επενδυτές θα πρέπει να παραμείνουν (ή να φροντίσουν να γίνουν) επαρκώς θωρακισμένοι και διαφοροποιημένοι, να ενεργήσουν σύντομα για να κλειδώσουν ελκυστικές αποδόσεις πριν οι αγορές αρχίσουν να τιμολογούν πολύ χαμηλότερα επιτόκια και να αποφύγουν την περιττή απομόχλευση».

UBSΕπενδύσειςΟΜΟΛΟΓΑΤΡΑΠΕΖΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα