Λαγκάρντ: Αύξηση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης τον Μάρτιο

Τα σχέδια για ακόμα μια αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης τον επόμενο μήνα επιβεβαίωσε και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι οι αξιωματούχοι δεν θα απομακρυνθούν από τον στόχο τους για μείωση του πληθωρισμού στο 2%.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η πρόεδρος της ΕΚΤ τόνισε ότι «θα

εξετάσουμε όλα τα νούμερα, τον πληθωρισμό, φυσικά, το εργατικό κόστος, τις προβολές και θα αποφασίσουμε ποιο θα είναι το μονοπάτι της νομισματικής πολιτικής στη συνέχεια», διαβεβαίωσε.

Η ίδια σημείωσε, σύμφωνα με το Bloomberg, ότι το να φέρουμε τον πληθωρισμό πίσω στον στόχο «είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για την οικονομία».

Ο πληθωρισμός υποχωρεί

Παραχωρώντας συνέντευξη στη φινλανδική τηλεόραση, η Λαγκάρντ αναγνώρισε ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί και επισήμανε ότι η ΕΚΤ «εξετάζει τους μισθούς και τις μισθολογικές διαπραγματεύσεις πάρα πολύ στενά».

«Είναι αρκετά φυσιολογικό να βλέπουμε αυτή την περίοδο την κάλυψη του πληθωρισμού ως κεντρικό θέμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ των συνδικάτων και των ενώσεων των εργοδοτών», ανέφερε, ενώ συμπλήρωσε ότι «κατά την παρούσα χρονική στιγμή, για το σύνολο της Ευρωζώνης, δεν βλέπουμε αυτό το σπιράλ πληθωρισμού – μισθών, πληθωρισμού – μισθών».

επιτόκιαΚριστίν ΛαγκάρντπληθωρισμόςΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα