Παραγγελία ενός «πράσινου» kamsarmax για την Safe Bulkers του Χατζηιωάννου

H ναυτιλιακή Safe Bulkers, συμφερόντων του Πόλυ Β. Χατζηιωάννου ανακοίνωσε σήμερα (21/2) την παραγγελία ενός bulker τύπου kamsarmax, ακριβούς χωρητικότητας 81,800 dwt, σε πολύ «ελκυστική» τιμή, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί στο δεύτερο τρίμηνο του 2025.

Το νεότευκτο πλοίο έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις πράσινες απαιτήσεις του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) για μειωμένες εκπομπές ρύπων (GHG -EEDI Phase 3”).

Το συγκεκριμένο

kamsarmax, είναι «αδερφό» πλοίο με μια σειρά από νεότευκτα στο βιβλίο παραγγελιών της εταιρείας, με προηγμένα χαρακτηριστικά ενεργειακής αποδοτικότητας και χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου.

Συμπεριλαμβανομένου αυτού του πλοίου, αλλά και της παράδοσης του «MV Climate Ethics, το τρίτο νεότευκτο που παραδόθηκε τον Ιανουάριο του 2023, η Safe Bulkers έχει κάνει εννέα παραγγελίες νεότευκτων, με τέσσερις παραδόσεις να είναι προγραμματισμένες για το 2023, τρεις για το 2024 και δύο για το 2025, εκ των οποίων (πλοίων σε παραγγελία) το ένα είναι τύπου Post - Panamax και τα υπόλοιπα οκτώ είναι Kamsarmax.

Nα σημειωθεί τέλος, ότι η ναυτιλιακή του κ. Χατζηιωάννου, πέρα από τα νεότευκτα έχει στόλο που αποτελείται από 44 πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου.

Πόλυς ΧατζηιωάννουSafe Bulkerskamsarmaxνεότευκτα πλοία
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα