Κυβέρνηση: Ξεκινά επέκταση του φράκτη στα σύνορα του Έβρου

10:29 6/3/2020 - Πηγή: Reporter

«Η Τουρκία έγινε η ίδια διακινητής ανθρώπων και fake news» δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αναγγέλλοντας, ταυτόχρονα, την έναρξη της επέκτασης του φράκτη στα σύνορα στον Έβρο.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι «η ελληνική κυβέρνηση άλλαξε την πολιτική της γιατί αυτή την στιγμή υπάρχει θέμα εθνικής ασφάλειας».

Ο ίδιος διαμήνυσε ότι «κανείς δεν θα περάσει τα σύνορα», ενώ διέψευσε κατηγορηματικά

όσα υποστηρίζει ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν περί νεκρών και τραυματιών στα σύνορα από ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας. «Είναι ψευδείς ειδήσεις», τόνισε.

«Τα βίντεο που δίνουν στην δημοσιότητα οι Τούρκοι είναι κατασκευασμένα», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας και σημείωσε πως «με αυτή την τακτική η αξιοπιστία της Τουρκίας πέφτει στο μηδέν».

«Η Ευρώπη αρχίζει να αφυπνίζεται», διαπίστωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι «οι Ευρωπαίοι στοιχήθηκαν δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η στήριξη φάνηκε και από την παρουσία των επικεφαλής της ΕΕ στον Έβρο μαζί με τον πρωθυπουργό».

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας αποκάλυψε ότι θα ξεκινήσει άμεσα επέκταση του φράκτη στον Έβρο, ενώ ανέφερε ότι «αυτή την στιγμή το πιο ευάλωτο σημείο στα σύνορα είναι στο νότιο τμήμα».

Αναφερόμενος στο θέμα των κλειστών δομών στα νησιά, κάτι που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «τα κλειστά κέντρα είναι ένας από τους βασικούς άξονες του σχεδίου της κυβέρνησης».

Με αφορμή τις αντιδράσεις σε Μυτιλήνη και Χίο, ανέφερε πως «είπαμε στις τοπικές αρχές να βρούμε εναλλακτική λύση, όχι όμως να μην γίνουν οι κλειστές δομές».

Τέλος, απαντώντας στο αν εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνουν οι κλειστές δομές σε ξερονήσια ανέφερε ότι «όλες οι προτάσεις είναι πάνω στο τραπέζι, αρκεί να καλύπτουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις».

Στέλιος Πέτσαςμεταναστευτικόκλειστές δομές φιλοξενίαςπρόσφυγεςΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα