Λευκός Οίκος: Αλλάζει στάση αντιμετώπισης απέναντι στον Covid-19

09:58 6/3/2020 - Πηγή: Reporter

Στροφή 180 μοιρών όσον αφορά την ετοιμότητα των ΗΠΑ απέναντι στη διάγνωση του Covid-19, καθώς και τις συνέπειες της επιδημίας στην οικονομία, κάνει ο Λευκός Οίκος παραδεχόμενος για πρώτη φορά ότι η χώρα έχει ελλείψεις σε διαγνωστικά τεστ, αλλά και ότι η κατάσταση μπορεί να έχει επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία.

«Η κυβέρνηση Τραμπ δεν θα είναι σε θέση να παράσχει στους αρμόδιους φορείς ένα εκατομμύριο διαγνωστικά τεστ

αυτήν την εβδομάδα», δήλωσε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ενώ το Κογκρέσο κινήθηκε με ασυνήθιστη ταχύτητα προκειμένου να εγκρίνει πακέτο βοήθειας έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν στις ΗΠΑ τη ζωή τους από τον νέο κορονοϊό έφθασε χθες τους 12, ενώ επιβεβαιωμένα κρούσματα υπάρχουν τουλάχιστον 200 σε 20 πολιτείες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, αν και στο πρόσφατο παρελθόν επιχείρησε να υποβαθμίσει την κατάσταση, ομολόγησε χθες ότι «ναι, η ραγδαία εξάπλωση του Covid-19 σίγουρα θα έχει κάποιον αντίκτυπο στην οικονομία των ΗΠΑ». Συνέστησε, βεβαίως, ψυχραιμία και επέμεινε ότι η κυβέρνησή του έχει σχέδια για όλα. «Ελπίζουμε ότι δεν θα κρατήσει πολύ», σημείωσε ο Τραμπ, σύμφωνα με το BBC.

Η απάντηση ήρθε από τον επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους. «Δεν πρόκειται για γυμνάσια», τόνισε, χθες, ο επικεφαλής του ΠΟΥ. «Η επιδημία αυτή είναι απειλή για κάθε χώρα, πλούσια ή φτωχή», υπογράμμισε για να προειδοποιήσει ότι «οι χώρες δεν έχουν συνειδητοποιήσει όσο θα έπρεπε τη σοβαρότητα της κατάστασης».

ΗΠΑΝτόναλντ Τραμπκορονοιός
Keywords
Τυχαία Θέματα