Κύπρος: Στο 0,8% ο ρυθμός ανάπτυξης το α'τρίμηνο του 2020

Στο 0,8% υπολογίζεται ότι ήταν ο ρυθμός ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας το πρώτο τρίμηνο του 2020, μετά τη διόρθωση του ΑΕΠ ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις και τις εργάσιμες μέρες, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία της Κύπρου.

Όπως επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση, πριν από τη διόρθωση του ΑΕΠ ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020 υπολογίζεται

σε 0,9% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.

Μετά τη διόρθωση του ΑΕΠ ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις και τις εργάσιμες μέρες, ο ρυθμός ανάπτυξης υπολογίζεται στο 0,8%, αναφέρεται.

H επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης του ΑΕΠ οφείλεται κυρίως στους τομείς: «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια», «Μεταποίηση», «Τέχνες, Διασκέδαση και Ψυχαγωγία», «Άλλες Δραστηριότητες Παροχής Υπηρεσιών» και «Κατασκευές».

«Η εφαρμογή των προληπτικών μέτρων και των σχετικών διαταγμάτων για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης της νόσου COVID-19 είχε άμεσο αντίκτυπο στην κυπριακή οικονομία η οποία παρουσίασε επιβράδυνση κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020», προσθέτει η Στατιστική Υπηρεσία της Κύπρου.

Στατιστική Υπηρεσία της Κύπρουκυπριακή οικονομίαΑΕΠ
Keywords
Τυχαία Θέματα