«Κυνήγι θησαυρού» στην Νότια Αφρική μετά την ανακάλυψη άγνωστων λίθων

Περισσότεροι από 1000 κυνηγοί θησαυρού συγκεντρώθηκαν στο χωριό του KwaHlathi της επαρχίας KwaZulu-Natal της Νότιας Αφρικής στις αρχές της εβδομάδας, ψάχνοντας διαμάντια μετά από μία ανακάλυψη άγνωστων λίθων στην περιοχή.

Αυτοί οι άνθρωποι ταξίδεψαν από διάφορες περιοχές της Νότιας Αφρικής για να βοηθήσουν τους κατοίκους του χωριού που έσκαβαν από το Σάββατο. Ένας βοσκός βρήκε τον πρώτο λίθο και διέδωσε τα νέα.

Η ανακάλυψη είναι καθοριστική για την ζωή μας, είπε ένας από όσους έσκαβαν, ενώ κρατούσε πολλούς μικρούς

λίθους.

“Αυτό σημαίνει ότι οι ζωές μας θα αλλάξουν γιατί κανένας μας δεν είχε κανονική δουλειά. Όταν γύρισα σπίτι μου με τους λίθους, η οικογένεια μου ήταν πανευτυχής” είπε ένας 27 χρόνος, πατέρας δύο παιδιών.

Ο άνεργος Skhumbuzo Mbhele δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που ακούμπησε διαμάντι στην ζωή του.

Το τμήμα μεταλλευτικής είπε την Δευτέρα ότι θα στείλει μία ομάδα από γεωλόγους και ειδικούς σε εξορύξεις στην τοποθεσία για να μαζέψουν δείγματα και να κάνουν μία ανάλυση.

Μία επίσημη ανακοίνωση θα ακολουθήσει.

Η έλλειψη ανάλυσης των λίθων δεν έχει αποθαρρύνει τους ανθρώπους αφού συνέχισαν τις προσπάθειες τους να βρουν κι άλλους.

Η οικονομία της Νότιας Αφρικής υποφέρει εδώ και χρόνια από υψηλά ποσοστά ανεργίας, οδηγώντας σε μεγάλη φτώχεια και ανισότητα, που επιμένουν εδώ και περίπου 30 χρόνια, μετά το τέλος του απαρτχάιντ το 1994. Η πανδημία του κορονοϊού έχει χειροτερέψει την κατάσταση.

Κάποιοι άνθρωποι έχουν ξεκινήσει να πουλάνε τους λίθους με τις αρχικές τιμές να κυμαίνονται από 100 ραντ ($7.29) μέχρι 200 ραντ.

Η τοπική κυβέρνηση έχει ζητήσει όλους αυτούς που πήραν μέρος να φύγουν από την τοποθεσία αυτή για να επιτρέψουν στις αρχές να επιθεωρήσουν, μετά από φόβους ότι η μάζωξη ανθρώπων στην τοποθεσία μπορεί να αυξήσει τα κρούσματα του κορονοϊού.

Κυνήγι θησαυρούΝότια Αφρική
Keywords
Τυχαία Θέματα