Κρυπτονομίσματα: Τα smartphones σε ρόλο-κλειδί για τη μαζική υιοθέτηση

Το Bitcoin υπάρχει ήδη για περισσότερο από μια δεκαετία τώρα, καθώς μπήκε για πρώτη φορά στη ζωή μας το 2009. Πολλά χρόνια αργότερα, το περιουσιακό στοιχείο καθιερώθηκε ως το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα βάσει κεφαλαιοποίησης και είναι σαφώς το πιο δημοφιλές.

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του ανέρχεται επί του παρόντος σε πάνω από 370 δισεκατομμύρια δολάρια και, παρά το γεγονός ότι έχει μειωθεί κατά 72% από το υψηλό όλων των εποχών των 69.044 δολαρίων, το Bitcoin παραμένει ο ηγέτης των κρυπτονομισμάτων.

Όμως, παρά την κυριαρχία του αυτή, το Bitcoin, όπως και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα,

συνεχίζουν να κυνηγούν αυτό που λείπει από τη συγκεκριμένη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων: τη μαζική υιοθέτηση από τη μεγαλύτερη πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού.

Από αυτή την άποψη, το Bitcoin έχει ακόμη πολλή δουλειά να κάνει. Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι τα smartphones μπορεί να κρατούν το«κλειδί».

Η υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων με αριθμούς

Η κορυφαία εταιρεία πληρωμών σε κρυπτονομίσματα Triple A μοιράστηκε ορισμένα βασικά στατιστικά στοιχεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην καλύτερη κατανόηση του Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων.

- Η εταιρεία εκτιμά ότι υπάρχουν περίπου 320 εκατομμύρια χρήστες κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως φέτος, ανεβάζοντας τη μέση ιδιοκτησία στο 4,2%.

- Οι ΗΠΑ (46 εκατομμύρια), η Ινδία (27 εκατομμύρια), το Πακιστάν (26 εκατομμύρια), η Νιγηρία (22 εκατομμύρια) και το Βιετνάμ (20 εκατομμύρια) είναι οι χώρες με τον περισσότερο αριθμό κατόχων κρυπτονομισμάτων.

- Η αγορά κρυπτονομισμάτων αναμένεται να έχει σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 56,4% από το 2019 έως το 2025.

- Το Bitcoin, το παρθενικό κρυπτονόμισμα, σημείωσε εντυπωσιακή αύξηση στην τιμή του μεταξύ 2012 και 2021, ανεβαίνοντας κατά 540.000%.

- Άλλα κρυπτονομίσματα έχουν επίσης δει τρομερή αύξηση της αξίας τους με τα χρόνια και περισσότερα altcoins κυκλοφορούν κάθε μέρα.

Αυτά τα εντυπωσιακά δεδομένα, ωστόσο, δεν μεταφράζονται σε μαζική υιοθέτηση και το πρόβλημα παραμένει.

Θα μπορούσαν τα smartphones να είναι ο κρίκος που λείπει;

Τι θα συμβεί αν ο αριθμός των χρηστών κρυπτονομισμάτων ανέλθει ξαφνικά στο 1 δισεκατομμύριο, όπως προβλέπουν κάποιοι αναλυτές;

Με βάση τον τρέχοντα αριθμό χρηστών Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων, ένα τέτοιο σενάριο θα μπορούσε να είναι λίγο τραβηγμένο, επισημαίνει το Bitcoinist.

Παρόλα αυτά, το InvestAnswers πιστεύει ότι αυτό είναι δυνατό με τη βοήθεια smartphones και απλοποιημένων πορτοφολιών κρυπτογράφησης (crypto wallets) για κινητά.

«Το μεγάλο σχέδιο για τη μαζική υιοθέτηση της κρυπτογράφησης είναι ένα πορτοφόλι ενσωματωμένο σε ένα smartphone», επισημαίνει ένας δημοφιλής αναλυτής.

Πρόσθεσε ότι το παιχνίδι θα αλλάξει εάν τα τηλέφωνα γίνουν τα hardware πορτοφόλια των χρηστών κρυπτονομισμάτων, κάτι που πιστεύει ότι είναι βέβαιο ότι θα προσελκύσει νέους χρήστες.

Αυτή η σκέψη πηγάζει από την κίνηση της Solana Mobile, θυγατρικής της εταιρείας που κατέχει το Solana, να δημιουργήσει το Saga, ένα smartphone με λειτουργικότητα Web3 που έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την εμπειρία στις συναλλαγές και τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης.

Ο αναλυτής διαβεβαιώνει ότι η μετατροπή smartphone σε πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων που είναι ασφαλή και φιλικά προς τον χρήστη μπορεί να είναι απλώς η μεγάλη ώθηση που περίμεναν τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία προκειμένου να προχωρήσουν την προσπάθειά τους για μαζική υιοθέτηση στο επόμενο επίπεδο.

κρυπτονομίσματαCryptoΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα