Κρατούν «μικρό καλάθι» οι καταναλωτές για τις τιμές- Οι αντιδράσεις

Ούτε μία εβδομάδα δεν έχει περάσει από την ημέρα που το «καλάθι του νοικοκυριού» μπήκε σε εφαρμογή στα μεγάλα σούπερ μάρκετ και μεγάλο μέρος των καταναλωτών εκφράζει δυσαρέσκεια αφού οι τιμές δεν είναι εκείνες που ανέμεναν, ενώ αρκετοί φαίνεται πως δεν έχουν αντιληφθεί τι είναι το νέο μέτρο.

Το καλάθι του νοικοκυριού θεσμοθετήθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να υπάρχει μια εβδομαδιαία λίστα με 50 προϊόντα, εκ των οποίων κάθε μεγάλο σούπερ μάρκετ, έχει την υποχρέωση να υποδεικνύει στον καταναλωτή τη φτηνότερη μάρκα και να συγκρατεί την τιμή σε αυτή μέχρι να ανανεωθεί η λίστα.

Γεμάτα

ράφια...μισοάδεια ψυγεία

Σε ρεπορτάζ που έκανε σε πλήθος καταναλωτών το OPEN, φαίνεται πως υπάρχουν παρερμηνείες, απογοήτευση, αλλά και άγνοια για το νέο αυτό μέτρο.

Από μερίδα κόσμου ακούστηκε πως επρόκειται περί κοροϊδίας, καθώς αφ' ενός πολλά σούπερ μάρκετ κράτησαν την ίδια τιμή με αυτήν που είχαν πριν από την Τετάρτη, ενώ άλλοι ισχυρίζονται πως και πάλι τα προϊόντα μάρκας του κάθε σούπερ μάρκετ είναι τα πιο φτηνά σε σχέση με τα επωνυμα, επομένως ήταν ένα αχρείαστο μέτρο.

Σε άλλο σημείο του ρεπορτάζ εκφράζεται απογοήτευση για τις τιμές, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που προσέβλεπαν σε μείωση τιμών και όχι σε απλή συγκράτηση. Αρκετοί είναι και εκείνοι πάντως που δεν έχουν αντιληθεί με ποιο τρόπο λειτουργεί το καλάθι επομένως συνεχίζουν να ψωνίζουν στα «τυφλά».

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης πάντως δηλώνει απόλυτα ευχαριστημένος, καθώς «το καλάθι έγινε ανάρπαστο».

Οδηγίες για το πως λειτουργεί το καλάθι του νοικοκυριού βρίσκονται και στο παρακάτω βίντεο.

ΚΑΛΑΘΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥκαταναλωτες
Keywords
Τυχαία Θέματα