Κορονοϊός: Οι 100 πιο ασφαλείς χώρες- Η θέση της Ελλάδας

22:30 7/6/2020 - Πηγή: Reporter

Τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο, με βάση το πώς διαχειρίζονται τον κορονοϊό, κατέταξε σε λίστα μία μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Deep Knowledge Group, με τα αποτελέσματα να δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Forbes.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η Ελβετία είναι η πιο ασφαλής χώρα στον κόσμο αυτή τη στιγμή, με το Νότιο Σουδάν να είναι η πιο επικίνδυνη και την Ελλάδα

να βρίσκεται στην 34η θέση.

Η μελέτη βασίστηκε σε 130 ποσοτικές και ποιοτικές παραμέτρους και σε πάνω από 11.400 δεδομένα για διάφορες κατηγορίες. Μεταξύ άλλων, η αποτελεσματικότητα που είχαν τα «lockdown», η ανίχνευση των κρουσμάτων κορονοϊού, η ετοιμότητα των συστημάτων Υγείας και οι χειρισμοί της εκάστοτε κυβέρνησης.

Ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία της έκθεσης είναι ότι υπήρξε σημαντική αλλαγή στην κατάταξη ασφαλείας κατά τους μήνες της πανδημίας. Στην αρχή της πανδημίας θεωρήθηκαν πιο ασφαλείς οι χώρες που μπορούσαν να αντιδράσουν γρήγορα σε κρίσεις και είχαν υψηλά επίπεδα ετοιμότητας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Τώρα, πιο ασφαλείς είναι οι χώρες με ανθεκτικές οικονομίες, οι οποίες και κατατάσσονται υψηλότερα.

Πιο αναλυτικά, οι 100 πιο ασφαλείς χώρες την εποχή του Covid-19, βάσει της μελέτης, είναι οι εξής:

ΕλβετίαΓερμανίαΙσραήλΣιγκαπούρηΙαπωνίαΑυστρίαΚίναΑυστραλίαΝέα ΖηλανδίαΝότια ΚορέαΗνωμένα Αραβικά ΕμιράταΚαναδάςΧονγκ ΚονγκΝορβηγίαΔανίαΤαϊβάνΣαουδική ΑραβίαΟυγγαρίαΟλλανδίαΒιετνάμΚουβέιτΙσλανδίαΜπαχρέινΦινλανδίαΛουξεμβούργοΚατάρΛιχτενστάινΠολωνίαΛιθουανίαΜαλαισίαΛετονίαΣλοβενίαΟμάνΕλλάδαΕσθονίαΚροατίαΤουρκίαΙρλανδίαΓεωργίαΚύπροςΧιλήΜαυροβούνιοΤσεχική ΔημοκρατίαΜάλταΙσπανίαΠορτογαλίαΤαϊλάνδηΒουλγαρίαΓροιλανδίαΜεξικόΟυρουγουάηΒατικανόΙταλίαΣερβίαΦιλιππίνεςΙνδίαΡουμανίαΗΠΑΣλοβακίαΓαλλίαΡωσίαΑργεντινήΛευκορωσίαΜονακόΣουηδίαΟυκρανίαΓιβραλτάρΗνωμένο ΒασίλειοΝότια ΑφρικήΣαν ΜαρίνοΚαζακστάνΒοσνία και ΕρζεγοβίνηΙράνΕκουαδόρΑζερμπαϊτζάνΜογγολίαΛίβανοςΒέλγιοΑνδόραΝησιά ΚέιμανΑρμενίαΜολδαβίαΜιανμάρΜπαγκλαντέςΣρι ΛάνκαΑίγυπτοςΤυνησίαΑλβανίαΙορδανίαΠαναμάςΒραζιλίαΜαρόκοΑλγερίαΟνδούραΠαραγουάηΠερούΙνδονησίαΚαμπότζηΛάοςΜπαχάμεςForbesCOVID 19Deep Knowledge Groupηλεκτρονική έκδοσηΕλβετίαΝότιο Σουδανμελέτη
Keywords
Τυχαία Θέματα