Κίνα: Εκτόξευσε έντεκα βαλλιστικούς πυραύλους γύρω από την Ταϊβάν

17:06 4/8/2022 - Πηγή: Reporter

Έντεκα πυραύλους εκτόξευσε σήμερα (4/8) η Κίνα στη θαλάσσια περιοχή γύρω από την Ταϊβάν, στο πλαίσιο των στρατιωτικών ασκήσεων που είναι «απάντηση» στην επίσκεψη της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσυ Πελόζι.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε το υπουργείο Άμυνας του νησιού, η Κίνα δοκίμασε τους βαλλιστικούς πυραύλους Dongfeng στα βόρεια, νότια και ανατολικά ύδατα της Ταϊβάν

μεταξύ 13:56 μ.μ. και 16:00 μ.μ. τοπική ώρα.

Μεταξύ άλλων, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι εντόπισε κινεζικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς κοντά στα βορειοδυτικά απομακρυσμένα νησιά Matsu και Dongyin και Wuqiu στα δυτικά.

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν δήλωσε νωρίτερα ότι συνεχίζει να βρίσκεται σε υψηλή ετοιμότητα ως απάντηση στις ασκήσεις, τις οποίες επέκρινε ως απόπειρα υπονόμευσης της περιφερειακής σταθερότητας.

{https://twitter.com/301military/status/1555078380617437186}

Ο υπουργός Μεταφορών της Ταϊβάν, Wang Kwo-tsai, είπε ότι οι πτήσεις θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν εναλλακτικές αεροπορικές διαδρομές μέσω Ιαπωνίας και Φιλιππίνων μέχρι να τελειώσουν οι ασκήσεις την Κυριακή, ενώ τα πλοία θα μπορούν να αποφύγουν τις έξι ζώνες αποκλεισμού.

«Η ναυτιλία είναι διαφορετική από την εναέρια κυκλοφορία καθώς δεν υπάρχει σταθερή διαδρομή, είναι πιο ελεύθερη», είπε ο Wang σε δημοσιογράφους σε μια ενημέρωση αργά την Τετάρτη. «Έτσι, αυτό που έχει γίνει στο παρελθόν είναι να αποφευχθούν οι περιοχές όπου θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις».

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, 27 κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη εντοπίστηκαν στους ουρανούς γύρω από τον εναέριο χώρο της Ταϊβάν, με 22 να περνούν τη μέση γραμμή του Στενού της Ταϊβάν, τα περισσότερα από τότε που η Ταϊβάν άρχισε να δημοσιοποιεί στοιχεία.

ΚίναΤαϊβάνπύραυλοιΕντασηστρατιωτικά γυμνάσια
Keywords
Τυχαία Θέματα