Ιαπωνία: Πέντε κινεζικοί βαλλιστικοί πύραυλοι προσγειώθηκαν στην ιαπωνική ΑΟΖ

17:06 4/8/2022 - Πηγή: Reporter

Πέντε βαλλιστικοί πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από την Κίνα φαίνεται ότι προσγειώθηκαν στην ΑΟΖ της Ιαπωνίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας Νομπούο Κίσι, προσθέτοντας ότι αυτό ήταν το πρώτο τέτοιο περιστατικό.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο υπουργός, «πέντε από τους εννέα βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από την Κίνα πιστεύεται ότι προσγειώθηκαν στην ΑΟΖ της Ιαπωνίας».

Ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας πρόσθεσε ότι

το Τόκιο υπέβαλε διάβημα διαμαρτυρίας μέσω διπλωματικών οδών.

Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα εκτόξευσε σήμερα (4/8) έντεκα πυραύλους στη θαλάσσια περιοχή γύρω από την Ταϊβάν, στο πλαίσιο των στρατιωτικών ασκήσεων που είναι «απάντηση» στην επίσκεψη της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσυ Πελόζι.

Όπως ανέφερε το υπουργείο Άμυνας του νησιού, η Κίνα δοκίμασε τους βαλλιστικούς πυραύλους Dongfeng στα βόρεια, νότια και ανατολικά ύδατα της Ταϊβάν μεταξύ 13:56 μ.μ. και 16:00 μ.μ. τοπική ώρα. Μεταξύ άλλων, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι εντόπισε κινεζικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς κοντά στα βορειοδυτικά απομακρυσμένα νησιά Matsu και Dongyin και Wuqiu στα δυτικά.ιαπωνίαΚίναΑΟΖπύραυλοιΤαϊβάνΔΙΑΒΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα