Κέρδη στις ασιατικές αγορές… περιμένοντας Μπάιντεν και Σι

Στα «πράσινα» έκλεισαν τη συνεδρίαση της Τρίτης (14/11) οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας, καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν στις πολυαναμενόμενες συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, καθώς και σε περισσότερα οικονομικά δεδομένα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ θα συναντηθούν αυτοπροσώπως στο Σαν Φρανσίσκο αργότερα εντός της ημέρας, για πρώτη φορά μετά από περίπου ένα χρόνο.

Το ιαπωνικό γεν

κυμάνθηκε κοντά στα χαμηλά 15ετίας έναντι του ευρώ, καθώς διαπραγματευόταν γύρω στα 162,33. Έτσι, παρέμεινε κοντά στα χαμηλά ενός έτους έναντι του δολαρίου, με τελευταία διαπραγμάτευση στα 151,63 και πολύ κοντά στα χαμηλά 33 ετών, όταν διαπραγματευόταν στα 151,94 ανά δολάριο.

Το γεν εκτοξεύτηκε κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας, οδηγώντας ορισμένους συμμετέχοντες στην αγορά να εικάζουν ότι επίκειται παρέμβαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας. Ωστόσο, αυτές οι εικασίες έσβησαν σταδιακά.

Το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε ότι ο πρόεδρος Γουόν Σουκ Γέολ είπε ότι η απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων θα παραμείνει σε ισχύ έως ότου οι οικονομικές αρχές επινοήσουν μέτρα για να αποτρέψουν μια πιθανή ζημιά στους ιδιώτες επενδυτές.

Σε άλλα μάκρο, η καταναλωτική εμπιστοσύνη της Αυστραλίας υποχώρησε τον Νοέμβριο, σύμφωνα με έρευνα του Westpac-Melbourne Institute.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος του Westpac-Melbourne Institute υποχώρησε στο 79,9 τον Νοέμβριο, από 82 τον Οκτώβριο. Η τρέχουσα ανάγνωση αντανακλά βαθιά απαισιόδοξα επίπεδα, σύμφωνα με την έρευνα.

Σημειώνει ότι η απόφαση της Reserve Bank της Αυστραλίας να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στο 4,35% την περασμένη εβδομάδα, έριξε την εμπιστοσύνη κατά περίπου 6 μονάδες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της έρευνας.

Η RBA είχε διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά τέσσερις συνεχείς μήνες μέχρι τη συνεδρίασή της τον Νοέμβριο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε 0,43%, κλείνοντας στις 32.695,93 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 0,22% στις 17.425 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε άνοδο 0,31% στις 3.056,07 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται ανοδικά 0,17% στις 10.005,56 μονάδες.

Ο Kospi κατέγραψε άνοδο 1,23% στις 2.433,25 μονάδες, ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 7.006,70 μονάδες, κερδίζοντας 0,83%.

#ασιατικές_αγορές #ΑΣΙΑ #Ωκεανία #Αυστραλία #Κίνα #Nikkei #Kospi #ιαπωνία
Keywords
Τυχαία Θέματα