Κέρδη για τη Wall Street στην έναρξη μίας δύσκολης εβδομάδας

Σε ανοδικό έδαφος ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Δευτέρας (7/11) για τη Wall Street, ξεκινώντας με το «δεξί» μία κρίσιμη εβδομάδα, κατά την οποία θα λάβουν χώρα οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, ενώ θα ακολουθήσει η ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στη χώρα.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,31% στις 32.827 μονάδες, ο S&P 500 κέρδισε 1% στις 3.808,15 μονάδες και ο Nasdaq κατέγραψε

άνοδο 0,85% στις 10.564,52 μονάδες, με τους δείκτες να κλείνουν κοντά στα υψηλά ημέρας.

Οι ενδιάμεσες εκλογές, που απασχολούν σε μεγάλο βαθμό την επενδυτική κοινότητα, θα γίνουν την Τρίτη (8/11) και θα καθορίσουν ποιο κόμμα θα ελέγχει το Κογκρέσο. Οι Δημοκρατικοί ελέγχουν προς το παρόν τη Βουλή των Αντιπροσώπων και έχουν την πλειοψηφία στη Γερουσία.

Σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό, τα στοιχεία για τον οποίο ανακοινώνονται την Πέμπτη (10/11), οι επενδυτές ανησυχούν μήπως ο δείκτης τιμών καταναλωτή κινηθεί υψηλότερα, οδηγώντας την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve) σε ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις επιτοκίων.

Απώλειες για το πετρέλαιο

Σε πτωτική τροχιά κινήθηκαν τη Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου, υποχωρώντας από τα υψηλά άνω των δύο μηνών που είχε σημειώσει. Η αβεβαιότητα γύρω από τις επόμενες κινήσεις της Κίνας, του κορυφαίου εισαγωγέα αργού στον κόσμο, σχετικά με τους περιορισμούς της λόγω Covid-19 ήταν αυτή που επηρέασε αρνητικά τον «μαύρο χρυσό».

«Η αγορά πετρελαίου εξακολουθεί να είναι λίγο νευρική σχετικά με τις προοπτικές ζήτησης και θέλουμε να έχουμε περισσότερη σαφήνεια σχετικά με τα σχέδια επαναλειτουργίας της Κίνας», υπογράμμισε ο Φιλ Φλιν, ανώτερος αναλυτής αγοράς στο The Price Futures Group.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Δεκεμβρίου έχασε 82 cents ή 0,9% και έκλεισε στα 91,79 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αντίστοιχα, το Brent Ιανουαρίου υποχώρησε 65 cents ή 0,7% στα 97,92 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures.

Ανοδικά ο χρυσός

Κέρδη για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση κατέγραψε ο χρυσός, λαμβάνοντας ώθηση από την υποχώρηση του δολαρίου και σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση εδώ και σχεδόν τέσσερις εβδομάδες. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται ήδη τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τα οποία θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Πέμπτη.

Στο πεδίο των συναλλαγών, ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου κέρδισε 0,2% στα 1.680,5 δολάρια η ουγγιά στο Comex, με το πολύτιμο μέταλλο να κλείνει σε υψηλό από τις 11 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τη FactSet.

Το ασήμι κέρδισε 0,7% στα 20,919 δολάρια η ουγγιά, σημειώνοντας υψηλό από τις 4 Οκτώβρη, ενώ ο χαλκός παράδοσης Δεκεμβρίου απώλεσε 2,3% κλείνοντας στα 3,60 δολάρια η λίβρα.

Wall Streetπληθωρισμόςενδιάμεσες εκλογέςΗΠΑΠΕΤΡΕΛΑΙΟχρυσός
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα