Κατοχύρωση κερδών στο Χρηματιστήριο Αθηνών στο κλείσιμο του μήνα

«Στο κόκκινο» βρίσκεται ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών κατά το άνοιγμα της σημερινής (31/1) συνεδρίασης.

Συγκεκριμένα, την τελευταία μέρα του Ιανουαρίου, ο Γενικός Δείκτης μετρά οριακές απώλειες ύψους -0.07% και βρίσκεται στις 1020.50 μονάδες, ενώ ο τζίρος ανέρχεται στα 17,80 εκατομμύρια ευρώ.

Αναφορικά με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE κινείται επίσης καθοδικά κατά -0,14% στις 2481,11 μονάδες, ενώ άνοδο καταγράφει προσωρινά ο τραπεζικός δείκτης στο +0,16% και στις 760,76 μονάδες.

Η Λεωφόρος Αθηνών

ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει έναν άκρως εντυπωσιακό μήνα που συνοδεύτηκε κυρίως από:

Κέρδη κοντά στο 10%Κατάκτηση των 1000 μονάδων για πρώτη φορά μετά το Δεκέμβριο του 2014Αρνητικό κλείσιμο μόλις σε τέσσερις συνεδριάσεις

Η ανοδική πορεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών εκτιμάται, ότι θα συνεχιστεί τουλάχιστον για το προσεχές διάστημα, καθώς αφ' ενός έχει επιδείξει «αντισώματα» απέναντι στο έντονο πολιτικό σκηνικό, και αφ' ετέρου οι επενδυτές λαμβάνουν διαβεβαιώσεις, τόσο από την αναβάθμιση της Ελλάδας σε μία κατηγορία κάτω από την επενδυτική βαθμίδα (BB+) από το διεθνή οίκο Fitch, όσο και από τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα των εισηγμένων εταιρειών.

Μάλιστα χθες (30/1) ο οίκος Fitch αναβάθμισε και τρεις ελληνικές τράπεζες, την Alpha Bank, την Eurobank και την ETE.

Φυσικά δεν είναι αμελητέοι κίνδυνοι που έχουν να κάνουν με την αύξηση των επιτοκίων, το ασταθές πολιτικό σκηνικό, αλλά και μια ενδεχόμενη ένταση του πολέμου, ωστόσο οι προσωρινές απώλειες κατά τη σημερινή συνεδρίαση, οφείλονται κυρίως στην επιθυμία των επενδυτών να κατοχυρώσουν μέρος των κερδών του Ιανουαρίου.

Η κατάσταση στις διεθνείς αγορές

Απώλειες καταγράφηκαν στη Wall Street κατά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης, ειδικότερα στον τεχνολογικό κλάδο, καθώς αύριο Τετάρτη η Fed ανακοινώνει την αύξηση των επιτοκίων της και όπως είναι φυσικό υπάρχει επιφυλακτικότητα ανάμεσα στους επενδυτές.

Στο ίδιο «μήκος κύματος» κινήθηκαν και οι ασιατικές αγορές κατά το πρωινό κλείσιμο, με τα μακροοικονομικά στοιχεία να απασχολούν, πέρα από τα σημάδια εκ των ΗΠΑ.

Τέλος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παρατηρούνται ήπιες διακυμάνσεις κατά το άνοιγμα με το βλέμμα των επενδυτών στραμμένο στις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών μέσα στην εβδομάδα.

Το ταμπλό στο Χ.Α

Όσον αφορά τον τραπεζικό κλάδο, η ALPHA BANK βρίσκεται στο +0.04%, η ΕΤΕ (-0.34%), η ΕUROBANK (+0.87%), και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ (+0.32%).

Κέρδη καταγράφουν επί του παρόντος η ΓΕΚΤΕΡΝΑ (+0.64%), η COCA COLA (+1.31%), η ΕΥΔΑΠ (+1.14%) και η ΡΕΒΟΙΛ (+1.16%).

Στον αντίποδα απώλειες έχουμε για τις μετοχές της ΔΕΗ (-0.88%), του ΕΛΛΑΚΤΩΡ (-3.13%), των JUMBO (-1.12%), αλλά και του ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ (-0.65%).

Δείτε ΕΔΩ τις μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση.

Χρηματιστήριο ΑθηνώνμετοχέςΓενικός Δείκτηςκέρδη
Keywords
Τυχαία Θέματα