Καθαρά κέρδη €19,2 εκατ. το 2019 για την Intrum Hellas

Με κύκλο εργασιών 49 εκατ. ευρώ έκλεισε για την Intrum Hellas το 2019, η πρώτη εταιρική χρήση της εταιρείας, η οποία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το Σεπτέμβριο του 2019 ως η φυσική συνέχεια του τμήματος RBU της Τράπεζας Πειραιώς.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, από τα έσοδα τα 12,2 εκατ. ευρώ αφορούσαν αμοιβές διαχείρισης και 36,8 εκατ. ευρώ αμοιβές αποτελεσματικότητας (success fees).

Τα κέρδη προ φόρων της εταιρείας για την περίοδο 16/9/2019 – 31/12/2019 διαμορφώθηκαν σε 25,5 εκατ. ευρώ, τα EBITDA ανήλθαν στα 32,953 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη σε 19,2 εκατ. ευρώ. Στο τέλος του 2019 τα ίδια κεφάλαια της Intrum Hellas ανήλθαν σε 361 εκατ. ευρώ και το υπό διαχείριση χαρτοφυλάκιό της ήταν στα 27 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Intrum Hellas ιδρύθηκε στο πλαίσιο μακροχρόνιας στρατηγικής συνεργασίας της Τράπεζας Πειραιώς με την εταιρεία Intrum Spain (θυγατρική του σουηδικού ομίλου) για τη διαχείριση των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (ΜΕΑ) της τράπεζας. Στο πλαίσιο αυτό, το Σεπτέμβριο του 2019 τα στοιχεία ενεργητικού και υποχρεώσεων της επιχειρηματικής μονάδας των ΜΕΑ της τράπεζας, καθώς και τα δικαιώματα υπηρεσιών της τράπεζας σε αυτά τα ανοίγματα εισφέρθηκαν σε είδος στην εταιρεία.

Τον Οκτώβριο 2019 ολοκληρώθηκε η πώληση του πλειοψηφικού ποσοστού της εταιρείας, με αποτέλεσμα να μεταβιβαστεί στην Intrum Spain το 80% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας συν μία μετοχή διατηρώντας η τράπεζα το μειοψηφικό ποσοστό του 20% μείον μιας μετοχής.

Στρατηγική

Για το 2020 βρίσκονται σε εξέλιξη έργα στρατηγικής σημασίας που θα συμβάλλουν στο μετασχηματισμό της εταιρείας, στην υιοθέτηση καινοτόμων λύσεων και την περαιτέρω βελτίωση της αποτελεσματικότητας των εργασιών της. Ταυτόχρονα, η εταιρεία, ως μέρος της στρατηγικής της, έχει στόχο τη διεύρυνση της πελατειακής της βάσης μέσω διαχείρισης ΜΕΑ από τρίτες πηγές.

Στην κατεύθυνση αυτή, στις 29 Μαΐου 2020, η Intrum Hellas ανέλαβε τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου μη-εξυπηρετούμενων δανείων “Aeolus” το οποίο μεταβιβάσθηκε στον Όμιλο Intrum από την PQH, σε συνέχεια σχετικής συμφωνίας τον Δεκέμβριο 2019. Το Aeolus αποτελείται από μη- εξυπηρετούμενα δάνεια λιανικής και μικρά επιχειρηματικά δάνεια χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις λογιστικής αξίας 1,1 δισ. ευρώ και συνολικής απαίτησης 2,4 δισ. ευρώ.

AeolusστρατηγικήIntrum HellasΤράπεζα Πειραιώς κόκκινα δάνεια
Keywords
Τυχαία Θέματα