Κατάρ: Επιδιώκει συμφωνία Ισραήλ-Χαμάς για την απελευθέρωση 50 ομήρων

Οι διαμεσολαβητές του Κατάρ προσπάθησαν την Τετάρτη (15/11) να διαπραγματευτούν μια συμφωνία μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ που θα περιλαμβάνει την απελευθέρωση περίπου 50 αμάχων ομήρων από τη Γάζα με αντάλλαγμα μια τριήμερη κατάπαυση του πυρός.

Σύμφωνα με το Reuters, η υπό συζήτηση συμφωνία, η οποία έχει συντονιστεί με τις ΗΠΑ, θα προβλέπει επίσης ότι το Ισραήλ θα απελευθερώσει ορισμένες παλαιστινιακές γυναίκες και παιδιά από τις ισραηλινές φυλακές και

θα αυξήσει την ποσότητα της ανθρωπιστικής βοήθειας που επιτρέπεται στη Γάζα.

Η συγκεκριμένη προσπάθεια θα σηματοδοτήσει τη μεγαλύτερη απελευθέρωση σε ομήρους που κρατούνται από τη Χαμάς από τότε που η παλαιστινιακή μαχητική οργάνωση διέσπασε τα σύνορα της Γάζας, επιτέθηκε σε τμήματα του Ισραήλ και εγκλώβισε ομήρους.

Η Χαμάς έχει συμφωνήσει στις γενικές γραμμές αυτής της συμφωνίας, αλλά το Ισραήλ όχι και εξακολουθεί να διαπραγματεύεται τις λεπτομέρειες, δήλωσε αξιωματούχος στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters.

Παρόλα αυτά, δεν είναι γνωστό ακόμα πόσες Παλαιστίνιες γυναίκες και παιδιά θα απελευθερώσει το Ισραήλ από τις φυλακές του.

Το Κατάρ, το οποίο έχει φιλόδοξους στόχους στην εξωτερική πολιτική, έχει άμεση γραμμή επικοινωνίας με τη Χαμάς και το Ισραήλ. Στο παρελθόν έχει συμβάλει στη διαμεσολάβηση για την επίτευξη εκεχειρίας μεταξύ των δύο.

#Κατάρ #συμφωνία #Ισραήλ #Χαμάς #όμηροι #Reuters
Keywords
Τυχαία Θέματα