Κασσελάκης: Πολιτική δειλία Μητσοτάκη να καλεί βουλευτές σε αποχή

Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός στην ΕΡΤ σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο ομοφύλων και τη στάση των βουλευτών της ΝΔ.

«Στάση πολιτικής δειλίας να ωθεί τους βουλευτές του σε αποχή» χαρακτήρισε ο κ. Κασσελάκης, στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star,

τη σχετική αναφορά του κ. Μητσοτάκη, ενώ διερωτήθηκε: «Είναι δυνατόν να καλείς τους βουλευτές σου έμμεσα η άμεσα να απόσχουν; Τι ηγετικότατα είναι αυτή;».

Ο κ. Κασσελάκης αποκάλυψε ότι ο ίδιος θα επιβάλλει κομματική πειθαρχία στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τον πρωθυπουργό εάν όντως πιστεύει ότι είναι σημαντικό το νομοσχέδιο για την κοινωνία «να επιβάλλει κομματική πειθαρχία, όπως θα επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Πρόσθεσε επίσης ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζει με τα ανθρώπινα δικαιώματα» και «δεν πρόκειται να σταθεί ποτέ απέναντι στην κοινωνική πρόοδο».

Όσον αφορά το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, ανέφερε ότι είναι ημιτελές, αλλά ότι οι γάμος των ομόφυλων ζευγαριών μπορεί να περάσει χάρη στις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβερνητική πλειοψηφία.

Επίθεση και στον Ανδρουλάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ άσκησε δριμεία κριτική και στη στάση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη, σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Η στάση του κ. Ανδρουλάκη είναι μια στάση πολιτικής εκμετάλλευσης. Είναι δυνατόν ο πρόεδρος ενός προοδευτικού κόμματος να βασίζεται στην ψήφο των Πλεύρη - Βορίδη για να αποφασίσει ο ίδιος τι θα κάνει σε επίπεδο ανθρωπίνων δικαιωμάτων;» αναρωτήθηκε, ενώ χαρακτήρισε τη στάση του «άκρως καιροσκοπική».

Απαντώντας επίσης σε ερώτηση για τα όσα είπε ο κ. Ανδρουλάκης για μετά τις ευρωεκλογές και «την πρωτοβουλία για ανασύνταξη του προοδευτικού χώρου», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέρθηκε στην κατάσταση την οποία αντιμετωπίζει με τον πρωθυπουργό, «ο οποίος τον έχει ως εκβιαζόμενο πρόεδρο της ήσσονος αντιπολίτευσης».

Στην ίδια κατεύθυνση αναρωτήθηκε: «Έχει κάνει μήνυση στον Κυριάκο Μητσοτάκη; Γιατί δεν πάει στο επόμενο βήμα;».

Αλλά και σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε: «Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργαζόταν θεωρητικά με ένα κόμμα που είναι υπερχρεωμένο στις τράπεζες και με έναν πρόεδρο που είναι εκβιαζόμενος;».

Ο κ. Κασσελάκης συμπλήρωσε ότι ο προοδευτικός χώρος θα εκφραστεί μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος «θα κατέβει στις εθνικές εκλογές ως ένα ανανεωμένο αυτόνομο κόμμα, για αυτοδύναμη κυβέρνηση».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και για το ζήτημα της ακρίβειας και δεσμεύθηκε για μηδενικό ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης.

Σχετικά με το σενάριο να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ τρίτο κόμμα ανέφερε ότι έχει απορρίψει το ενδεχόμενο αλλαγών μετά τις εκλογές και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει σε αυτές με κοστολογημένο πρόγραμμα.

Ο κ. Κασσελάκης δήλωσε ότι έχει δανείσει 200.000 ευρώ στον ΣΥΡΙΖΑ και ότι δεν έχει στραφεί για χρηματοδότηση του κόμματος από «συμφέροντα».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε ότι θα πάει στον στρατό τον Μάρτιο και ότι περιμένει να τον ενημερώσει ο βουλευτής του κόμματος και πρώην ΑΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης για τις λεπτομέρειες.

#ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ_ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ #ομόφυλα_ζευγάρια #ΣΥΡΙΖΑΠΣ #ΣΤΕΦΑΝΟΣ_ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ
Keywords
Αναζητήσεις
kasselakis-politiki-deilia-mitsotaki-na-kalei-vouleftes-se-apochi.htm
Τυχαία Θέματα