Καϊλή για QatarGate: Αισθάνομαι πιο δυνατή μετά την αποφυλάκισή μου
Για τη δικαστική υπόθεση που την αφορά, αλλά και για τις καταγγελίες που της έχουν απαγγελθεί σχετικά με το QatarGate, μίλησε σε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera» η Εύα Καϊλή.
Ειδικότερα, η Εύα Καϊλή σημείωσε στη συνέντευξή της ότι «αν είχα αναφερθεί σε σημαντικά ονόματα θα είχα επιστρέψει στην κόρη μου, αλλά θα ψευδόμουν», υπογραμμίζοντας ότι «αισθάνομαι πιο δυνατή, εκτιμώ κάθε στιγμή με την κόρη μου, δεν καταφέρνω να σταματήσω να την κοιτάω».
Σχετικά με την παραμονή της στην φυλακή, αμέσως μετά τη σύλληψη, τόνισε: «Υπέφερα φοβερά από το κρύο, διότι μου πήραν το παλτό» και «ανησυχούσα για την κόρη μου, διότι δεν μου επετράπη να καλέσω δικηγόρο και ούτε να μιλήσω με την οικογένειά μου».
«Έπαθα πανικό, βρήκα μια βαλίτσα με ένα σωρό χρήματα»
«Όταν συνέλαβαν τον Φραντσέσκο και του κατάσχεσαν το αυτοκίνητο, σκέφθηκα ότι θα ήταν τροχαίο. Μετά μου έστειλαν την είδηση ότι και ο Παντσέρι είχε συλληφθεί, έπαθα πανικό. Ήξερα ότι στο γραφείο του, που ήταν δωμάτιο στον δεύτερο όροφο του σπιτιού, όπου δεν πάω ποτέ, υπήρχε μια βαλίτσα του Παντσέρι και βρήκα ένα σωρό χρήματα. Δεν καταλάβαινα τι είχε συμβεί, αλλά ήθελα να απομακρύνω από το σπίτι τα χρήματα αυτά, για να τα ξαναδώσω στον Παντσέρι, που νόμιζα ότι ήταν και ο ιδιοκτήτης τους. Δεν σκέφθηκα καθόλου να χρησιμοποιήσω την βουλευτική μου ασυλία, και αυτό αποδεικνύει ότι δεν ήξερα τι αντιπροσώπευαν, στην πραγματικότητα, τα χρήματα αυτά», δήλωσε η Εύα Καϊλή.
«Ήξερα ότι ο Παντσέρι λάμβανε δωρεές» και ότι «υπάρχουν μαρτυρίες σχετικά με την δράση του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για τα άτομα που σχετίζονταν με αυτές», αλλά «η ίδια δεν συγκαταλέγομαι σε αυτά».
{https://twitter.com/EvaKaili/status/1665288166104879105}
«Μετά από πάνω από ένα χρόνο ερευνών, οι δραστηριότητες μου και οι λογαριασμοί μου ελέγχθηκαν και είναι κρυστάλλινοι. Στα χαρτονομίσματα που βρέθηκαν δεν υπάρχουν δακτυλικά μου αποτυπώματα. Με τους δικηγόρους μου θα αποδείξω την αθωότητά μου», λέει στην Corriere della Sera η Ελληνίδα ευρωβουλευτής.
Τέλος, τόνισε ότι «τώρα μπορεί να μοιάζουν όλα ύποπτα, αλλά πριν δεν ήταν έτσι», διότι «ο Παντσέρι ήταν ο εργοδότης του Τζόρτζι και τον προσέλαβε όταν ήταν φοιτητής μόλις είκοσι ετών» και «εργάστηκε για τον Παντσέρι ως προσωπικός μεταφραστής και βοηθός και συνέχισε να τον βοηθά και μετά την λήξη της θητείας του ως ευρωβουλευτή. Ο Φρανσέσκο ένιωθε βαθιά ευγνωμοσύνη και ηθική υποχρέωση προς τον Παντσέρι».
Εύα ΚαϊλήQATARGATEαποφυλάκισηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Πόσοι Ρώσοι έχουν φύγει από τη χώρα και πού πάνε
- Εύα Καϊλή: «Αν είχα αναφερθεί σε σημαντικά ονόματα θα είχα επιστρέψει στην κόρη μου, αλλά θα ψευδόμουν»
- Η τεχνητή νοημοσύνη είναι το νέο αφήγημα για την άνοδο των διεθνών χρηματιστηρίων
- Ποιος είναι ο ιδανικός αριθμός παιδιών;
- Τι συνέβη στην κρυφή συνάντηση εκπροσώπων των Μυστικών Υπηρεσιών στη Σιγκαπούρη
- Telegraph: Ο Σούνακ επιδιώκει μείωση του φόρου στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά δύο πένες πριν από τις εκλογές
- N. Ανδρουλάκης από Ρόδο: Είναι ανάγκη να δημιουργήσουμε τουριστικά προϊόντα εξωστρέφειας
- Δουδωνής: Απάτη της ΝΔ- Το 2019 έταζε μείωση του ΦΠΑ
- Τί ισχύει για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 και τί αλλάζει σε σχέση με εκείνες της 21ης Μαΐου
- Ηλιακοί θερμοσίφωνες: Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις - Πώς θα λάβετε επιδότησης έως 904,84 ευρώ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Reporter
- Δουδωνής: Απάτη της ΝΔ- Το 2019 έταζε μείωση του ΦΠΑ
- Ζάκυνθος: 27χρονος παρέσυρε μία 32χρονη και ένα τρίχρονο κοριτσάκι
- Καϊλή για QatarGate: Αισθάνομαι πιο δυνατή μετά την αποφυλάκισή μου
- Ανδρουλάκης: Ανάγκη να δημιουργήσουμε τουριστικά προϊόντα εξωστρέφειας
- OPEC+: Προσπάθειες μέχρι τελευταία στιγμή για να «κλείσει» η συμφωνία
- Απειλή για τη Wall Street oι νέες εκδόσεις κρατικών ομολόγων
- Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στον σταθμό Ηράκλειο του ΗΣΑΠ
- Τελευταία Νέα Reporter
- Καϊλή για QatarGate: Αισθάνομαι πιο δυνατή μετά την αποφυλάκισή μου
- Ανδρουλάκης: Ανάγκη να δημιουργήσουμε τουριστικά προϊόντα εξωστρέφειας
- Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στον σταθμό Ηράκλειο του ΗΣΑΠ
- OPEC+: Προσπάθειες μέχρι τελευταία στιγμή για να «κλείσει» η συμφωνία
- Απειλή για τη Wall Street oι νέες εκδόσεις κρατικών ομολόγων
- Ζάκυνθος: 27χρονος παρέσυρε μία 32χρονη και ένα τρίχρονο κοριτσάκι
- Δουδωνής: Απάτη της ΝΔ- Το 2019 έταζε μείωση του ΦΠΑ
- Eκλογές 25ης Ιουνίου: Τι αλλάζει από την 21η Μαΐου
- Δάσκαλος κατηχητικού ο αρχιμανδρίτης που συνελήφθη για ασέλγεια σε 12χρονο
- UBS: Γιατί καθυστερεί την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Goldman Sachs: «Θέμα χρόνου» σημαντική «βουτιά» της τουρκικής λίρας
- Τουρκία: Συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών Ερντογάν – Στόλτενμπεργκ
- Τηλεφώνημα για βόμβα στον σταθμό Ηράκλειο του ηλεκτρικού
- UBS: Τέλη Αυγούστου τα αποτελέσματα λόγω περιπλοκών στην εξαγορά της Credit Suisse
- Στόλτενμπεργκ: Καλεί την Τουρκία να επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας που "εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της"
- DW: Σαρωτικές αλλαγές Ερντογάν στο υπουργικό συμβούλιο
- Κίνα: Συλλήψεις στο Χονγκ Κονγκ
- Οι αεροπορικές εταιρείες δηλώνουν έτοιμες να αποφύγουν την επανάληψη του καλοκαιρινού ταξιδιωτικού χάους
- Τι συνέβη στην κρυφή συνάντηση εκπροσώπων των Μυστικών Υπηρεσιών στη Σιγκαπούρη
- Συνεχίζονται οι επιθέσεις στο ρωσικό Μπελγκορόντ