Καύσωνας: Θερμοκρασίες ρεκόρ (46,6) σε Καναδά και ΗΠΑ

Ο Καναδάς κατέγραψε την Κυριακή (27/6) την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει ποτέ καταγραφεί στη χώρα. Το κύμα καύσωνα πλήττει τον Καναδά και τις βορειοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Το Λάιτον κατέχει πλέον το απόλυτο ρεκόρ υψηλότερης θερμοκρασίας στη χώρα, αφού ο υδράργυρος έφτασε τους 46,6 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την υπηρεσία Περιβάλλοντος Καναδά.

Η υψηλότερη θερμοκρασία που είχε καταγραφεί μέχρι τώρα ήταν στις 5 Ιουλίου 1937, όταν ο υδράργυρος είχε φτάσει τους 45 βαθμούς

Κελσίου σε δύο πόλεις της επαρχίας Σασκάτσουαν.

Οι υψηλές πιέσεις που παγιδεύουν τον θερμό αέρα στην περιοχή αναμένεται να διατηρηθούν όλη την εβδομάδα, με τον υδράργυρο να παραμένει στα ύψη.

Η υπηρεσία περιβάλλοντος Καναδά εξέδωσε προειδοποιήσεις για τις επαρχίες Βρετανική Κολομβία και Αλμπέρτα όπως και για κάποιες περιοχές στις επαρχίες Σασκάτσουαν, Γιούκον και τα Βορειοδυτικά Εδάφη.

Στην άλλη πλευρά των συνόρων η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για «επικίνδυνο κύμα καύσωνα», το οποίο πλήττει κυρίως το βορειοδυτικό τμήμα των πολιτειών Ουάσινγκτον και Όρεγκον.

καύσωναςΡΕΚΟΡΗΠΑΚαναδάς
Keywords
Τυχαία Θέματα