«Καμπανάκι» ΗΠΑ: Τα social media γίνονται επικίνδυνα για τους νέους

«Εξαιρετικά βλαβερά αποτελέσματα» στην ψυχική υγεία των νέων μπορούν να έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προειδοποίησαν οι ΗΠΑ, καλώντας τους τεχνολογικούς κολοσσούς να αναλάβουν δράση.

Πιο συγκεκριμένα, σε έκθεση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, ο Βίβεκ Μέρθι τόνισε ότι «διερχόμαστε μια εθνική κρίση της ψυχικής υγείας των νέων και φοβάμαι πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι ένας σημαντικός κινητήρας αυτής της κρίσης – κάτι στο οποίο οφείλουμε

να απαντήσουμε κατεπειγόντως».

Ο ίδιος, σημείωσε ότι άλλες έρευνες είναι απαραίτητες για να «κατανοήσουμε καλύτερα τα αποτελέσματα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης» στους νέους, αλλά «πολυάριθμα στοιχεία» αποδεικνύουν πως μπορούν να έχουν αρνητικές συνέπειες, αναφέρει στην αναφορά αυτή των 19 σελίδων.

Οι επιχειρήσεις τεχνολογίας θα πρέπει να ορίσουν μια «ελάχιστη ηλικία» για τα παιδιά που επιθυμούν να ενταχθουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής τους, καθώς και να δημιουργήσουν σταθερές παραμέτρους για την καλύτερη προστασία της ιδιωτικής ζωής τους, υποστηρίζει.

Έως 95% των νέων Αμερικανών ηλικίας από 13 ως 17 ετών λένε πως χρησιμοποιούν κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το ένα τρίτο από τους οποίους το χρησιμοποιεί «σχεδόν διαρκώς», σύμφωνα με το Pew Research Center.

Υπενθυμίζεται ότι η Μοντάνα υιοθέτησε την περασμένη εβδομάδα νόμο για να απαγορεύσει από την επόμενη χρονιά την εφαρμογή TikTok.

Εκτός από το ζήτημα των δεδομένων και της παραπληροφόρησης, τοπικοί αιρετοί αξιωματούχοι κατηγορούν την πλατφόρμα για τα αρνητικά αποτελέσματά της στην ψυχική υγεία των πιο νέων. Έστω κι αν Δημοκρατικοί αντιπρόσωποι είχαν απαντήσει πως αυτοί οι κίνδυνοι αφορούν και τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΗΠΑSOCIAL MEDIAεπικίνδυνανέοιαντίκτυπος
Keywords
Αναζητήσεις
kabanaki-ipa-ta-social-media-ginontai-epikindyna-gia-tous-neous.htm
Τυχαία Θέματα
Καμπανάκι ΗΠΑ,kabanaki ipa