Ηθικά, κυρίως, τα ερωτήματα από την Τεχνητή Νοημοσύνη!

Στα πιθανά οφέλη αλλά κυρίως στα ηθικά ερωτήματα που προκύπτουν από τη χρήση της Τεχνικής Νοημοσύνης, αναφέρθηκε η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Marija Pejčinović Burić, σε ομιλία της σε κοινή διάσκεψη, Συμβούλιου Ευρώπης και ΕΕ ,με θέμα «Ο ρόλος των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων στην υποστήριξη των θεμελιωδών αξιών στην απονομή της δικαιοσύνης».

Η Marija Pejčinović Burić τόνισε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες νομικοί στην ήπειρο, με έμφαση στην ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI).

«Η τεχνητή νοημοσύνη

βρίσκεται στη διαδικασία αλλαγής των τρόπων με τους οποίους ζούμε και εργαζόμαστε και στις δημόσιες υπηρεσίες στις οποίες βασιζόμαστε.

Αυτός ο μετασχηματισμός φέρνει μαζί του πολλά πιθανά οφέλη: μεγαλύτερη ταχύτητα, ακρίβεια και αποτελεσματικότητα, για παράδειγμα. Αλλά εγείρει επίσης μια σειρά από ηθικά ερωτήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Ο αντίκτυπος στο δικηγορικό επάγγελμα δεν αποτελεί εξαίρεση», ανέφερε.

Η ΓΓ υπενθύμισε το έργο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Αποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης (CEPEJ), της Σύμβασης της Βουδαπέστης για το Έγκλημα στον κυβερνοχώρο και της Σύμβασης για την Προστασία των Ατόμων σε σχέση με την Αυτόματη Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων (CETS No. 108).

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

τεχνητή νοημοσύνη
Keywords
Τυχαία Θέματα