NFT: Το χειρότερο τρίμηνο εδώ και περίπου τρία χρόνια

Οι πωλήσεις NFT το τρίτο τρίμηνο του 2023 ήταν οι χειρότερες που έχει δει η αγορά σε περίπου τρία χρόνια, σύμφωνα με έκθεση της Binance Research.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, ο τομέας NFT κατέγραψε πωλήσεις 299 εκατομμυρίων δολαρίων το τρίτο τρίμηνο, ποσό που αποδόθηκε στην πτώση της τιμής του Ethereum και των πολύ χαμηλών τιμών των περισσότερων συλλογών.

Οι ερευνητές της Binance διαπίστωσαν ότι ο Σεπτέμβριος ήταν ο χειρότερος μήνας που έχει καταγραφεί για τη μείωση των πωλήσεων NFT από τον Ιανουάριο του 2021. Οι κατώτατες τιμές μεγάλων συλλογών όπως η Azuki, η Bored Ape
Yacht Club και η Mutant Ape Yacht Club μειώθηκαν κατά περισσότερο από 25% σε επίπεδο τριμήνου. Οι συλλογές NFT που σχετίζονται με gaming και metaverse υποχώρησαν περισσότερο το τελευταίο τρίμηνο, σημειώνοντας πτώση άνω του 40%.

Η μέση τιμή πώλησης τον Σεπτέμβριο ήταν 38,17 δολάρια, σημειώνοντας σημαντική πτώση από το ανώτατο όριο του Αυγούστου του 2021 των 791,84 δολαρίων.

Ο μέσος αριθμός ημερήσιων μοναδικών αγοραστών NFT μειώθηκε επίσης κατά 14% σε τριμηνιαία βάση σε περίπου 53.000. Οι αναλυτές το απέδωσαν σε ένα απαιτητικό περιβάλλον για την αγορά και τη χαμηλή ρευστότητα.

Παρά τη μείωση του όγκου πωλήσεων NFT το τρίτο τρίμηνο, αυτά που σχετίζονται με το gaming αυξήθηκαν σε δημοτικότητα, με τις πέντε κορυφαίες συλλογές όσον αφορά τον αριθμό των συναλλαγών να είναι οι Gods Unchained, Axie Infinity, NBA Top Shot, NFL All Day και Mythical Beings.

Οι αναλυτές σημείωσαν ότι, παρά την πτώση των πωλήσεων, το τρίτο τρίμηνο κατέγραψε συνολικά ανάπτυξη, πιθανώς λόγω των χαμηλότερων προμηθειών και των μέτριων τιμών Ethereum.

Μειώθηκε και η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων

Γενικότερα, η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων υποχώρησε κατά 8,6% το τρίτο τρίμηνο παρά τα ράλι που ακολούθησαν τις νομικές νίκες της Ripple Labs και της εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Grayscale.

Η δραστηριότητα συγκέντρωσης κεφαλαίων κρυπτογράφησης μειώθηκε περαιτέρω το τρίτο τρίμηνο, καταγράφοντας το χαμηλότερο ποσό που συγκεντρώθηκε από το 4ο τρίμηνο του 2020, με τους γύρους συγκέντρωσης κεφαλαίων και τα αντληθέντα κεφάλαια να μειώνονται κατά 24,9% και 21,4% αντίστοιχα.

Στα θετικά, το Βitcoin κατέγραψε άνοδο 63,1% από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, εν μέσω της… φρενίτιδας γύρω από τις αιτήσεις για spot Bitcoin ETF από σημαντικούς παραδοσιακούς χρηματοοικονομικούς «παίκτες».

Άλλα περιουσιακά στοιχεία όπως το Ripple (XRP) και το Solana (SOL) κατέγραψαν επίσης σημαντικά κέρδη.

Η θεσμική υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων επίσης συνεχίστηκε, με κορυφαίες παραδοσιακές εταιρείες να καταπιάνονται με τον χώρο.NFTNFT (NonFungible Token)κρυπτονομίσματα
Keywords
Τυχαία Θέματα