Ιταλία-Τίβολι: Ξέσπασε φωτιά σε νοσοκομείο- Τέσσερις νεκροί

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής (8/12) σε νοσοκομείο του Τίβολι, σε απόσταση πενήντα χιλιομέτρων από την Ρώμη.

Η φωτιά ξεκίνησε περίπου στις 10.30 το βράδυ στο νοσοκομείο San Giovanni Evangelista, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο, να απομακρύνουν περίπου 200 ασθενείς. Ανάμεσά τους είναι επτά παιδιά και μια έγκυος γυναίκα που απεγκλωβίστηκαν με διασωστική κλίμακα, καθώς και ασθενείς Covid που βρίσκονταν σε ειδικό θάλαμο της εγκατάστασης.

Στις φλόγες παγιδεύθηκαν τέσσερις ηλικιωμένοι ασθενείς, δυο άνδρες και δυο γυναίκες, ηλικίας 76,84,85 και 86 ετών, οι οποίοι και έχασαν τη ζωή τους.

Το νοσοκομείο εκκενώθηκε και πολλοί από τους συνολικά 200 ασθενείς μεταφέρθηκαν προσωρινά σε κλειστό γυμναστήριο και στα εξωτερικά ιατρεία.

{https://twitter.com/vigilidelfuoco/status/1733343091464061284}

Παράλληλα, οι πυροσβέστες απομάκρυναν με ασφάλεια και τις σακούλες αίματος που φυλάσσονταν για μεταγγίσεις.

{https://twitter.com/vigilidelfuoco/status/1733343091464061284}

Πολλά νεογέννητα σώθηκαν χάρη στην άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστών. Αρχικά μεταφέρθηκαν σε ασθενοφόρα και στην συνέχεια σε νοσοκομεία της Ρώμης.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η πυρκαγιά ξέσπασε σε χώρο όπου μεταφέρονται ειδικά απορρίμματα, στην αυλή του νοσοκομείου. Η εισαγγελία του Τίβολι ξεκίνησε έρευνα με στόχο την απόδοση ευθυνών.

#ΡΩΜΗ #ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ #φωτιά #ΝΕΚΡΟΙ #ΤΙΒΟΛΙ
Keywords
Αναζητήσεις
italia-tivoli-xespase-fotia-se-nosokomeio--tesseris-nekroi.htm
Τυχαία Θέματα