Ιταλία: Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής- Το «χρυσό καμπανάκι» στη Μελόνι

Εποχή Τζόρτζια Μελόνι πλέον στην Ιταλία, καθώς το πρωί της Κυριακής (23/10) πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη τελετή παράδοσης- παραλαβής κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι έδωσε το παραδοσιακό «χρυσό καμπανάκι» στη νέα Ιταλίδα πρωθυπουργό, Τζόρτζια Μελόνι, η οποία του έσφιξε το χέρι και τού είπε «είναι, οπωσδήποτε, μια στιγμή συγκινησιακά φορτισμένη».

Οι δυο τους είχαν αναλυτική συνομιλία διάρκειας μιας

ώρας και είκοσι πέντε λεπτών.

«Αυτή η κυβερνητική ομάδα θα υπηρετήσει τη χώρα με αίσθημα ευθύνης και περηφάνεια. Τώρα αφιερωνόμαστε όλοι στην δουλειά», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Τwitter η Μελόνι.

Απαντώντας σε μήνυμα της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, έγραψε: «Πολλές ευχαριστίες, κυρία Πρόεδρε. Επιθυμούμε και είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε για να ενισχύσουμε την ανθεκτικότητα της ΕΕ ενώπιον των κοινών προκλήσεων».

Απευθυνόμενη στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, προσέθεσε: «Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, με τα 27 ευρωπαϊκά έθνη, τα οποία συνεργάζονται με στόχο μια καλύτερη Ευρώπη και συνυπάρχουν υπέρ της ελευθερίας και της Δημοκρατίας».

Μέσα στην ημέρα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της νέας ιταλικής κυβέρνησης, με πρωθυπουργό πλέον τη Μελόνι.

ΙταλίαΜΕΛΟΝΙΝτράγκιΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα